Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 25 april 2011

In het zonnetje

klik voor een vergroting
Het eerste Tweets blok van Erin Russek heb ik klaar. Technisch gezien is het blok 4 maar ik ben wat later begonnen. Het 2de blok wat ik in elkaar ga zetten is het blok van maart. Eigenlijk werk ik dus achteruit. Nou ja, als het maar af komt. Als je op de foto klikt dan krijg je een vergroting.Wat ik wel een beetje jammer vind is dat hoe goed je camera ook is, de kleuren komen nooit echt zo over als dat ze zijn. Wat ook hier het geval is.

Ik post de blokken ook op de Tweets Flicker pagina, daar heet ik duveltsje. Duveltsje is een ongeveer 12 jaar oude bijnaam van mij. Mij gegeven door mijn lief waarmee ik toen net verkering had na onze eerste fikse ruzie. Het klinkt misschien raar maar ik ben erg gehecht aan deze bijnaam. Als je die ergens elders op het internet tegenkomt dan is de kans groot dat ik dat ben.

Op naar het volgende blok, eens zien hoe lang het duurt voor ik "bij" ben.

zaterdag 23 april 2011

Home Sweet Home Blok 3 - 36 Oak Street

Als je op de foto klikt krijg je een vergroting.
Blok 3 van de HSH 36 Oak Street is helemaal klaar. Oftewel Huis van Eikelenstein. Wat heb ik zitten mieren met dit blok om de kleuren een beetje leuk te krijgen. Of ik vond de groenen te saai, of "te druk" of de vierkantjes hadden niet de juiste combinatie, of er was niet voldoende contrast. Ik ben nog steeds niet helemaal tevreden met de blokjes aan de onderkant van het huis. Maar ik vind het goed genoeg. Ik denk dat hij "in het geheel van Home Sweet Home" erg mooi zal staan.

Op naar blok 2 --- 23Tulip Hill Drive. De bloemen van biastape lijken me erg ingewikkeld vandaar dat ik het blok heb laten liggen want dan zou Ankie het op de 2de cursusmiddag voor kunnen doen en uitleggen. Die is echter uitgesteld naar 11 mei dus wellicht start ik met blok 4 voordat blok 2 helemaal af is.

Hmmmm het lijkt op de foto net of het huis scheef staat. Nog maar even de liniaal en cm erbij houden.


donderdag 21 april 2011

Hoe bedoel je???

Gisteravond heb ik de doos uitgepakt met reproduktie - artdeco- achtige stofjes voor de Home Sweet Home. Want ja, onder de eikellaan moeten nog vierkantjes en de stofjes van tulip hill drive voegen zich ook niet spontaan samen.

Ik had bedacht dat het wel leuk zou zijn om een roze huis met een paars dak te doen. Maar dat ging niet helemaal zoals ik wilde. Lichtelijk gefrustreerd kijk ik naar de stofjes en vraag me af waarom het toch zo moeilijk is om de juiste combinatie te vinden voor sommige blokken. Op het moment dat ik het écht even niet meer weet komt m'n lief binnen en vraagt:

Wat ben je aan het doen???
Stofjes voor het tweede blok van de Home Sweet Home uitzoeken.
Zo te horen heb je het moeilijk
Ja want ik kan de juiste combinatie niet vinden
Oh zegt lief en kijkt eens over de bult stofjes
Heb je misschien te véél keus?
Ik kijk hem aan alsof ik het niet goed gehoord heb en om te testen of ik hem goed begrepen heb vraag ik: "hoe bedoel je?"
Nou eh, nou het is toch wel een héél érg grote bult stofjes.
Nee lief dat zie je verkeerd. Het is inderdaad een grote bult stofjes maar het kán niet té veel zijn want dan zat de perfecte combinatie er wel tussen. En die zit er niet tussen want ik mag van jou niet meer stofjes kopen!
Lief kijkt me aan alsof hij zeker weet dat ik gek geworden ben. Hij grijnst en zegt leuk geprobeerd vrouw, zoek jij maar lekker verder! Thee staat klaar in de woonkamer. Keert zich om en vertrekt.

Inmiddels is het probleem opgelost. Ik heb het idee van een paars dak laten gaan. Alle huizen krijgen een rood dak en toen zaten de stofjes zo bij elkaar.

dinsdag 19 april 2011

TwiedelTwiet


Het idee om het patroon te lamineren en daarvan de malletjes te knippen was ietsje minder briljant dan het leek. Hoewel sommige stukjes zich prima hielden kwam er tussen andere malletjes vocht met als gevolg lichtelijk ranzige toestanden en pijnlijke vingers. Het lamineer werd namelijk erg heet door het vocht en het strijken. Uiteindelijk heb ik door al de restjes mylar die ik nog had genoeg malletjes kunnen knippen. Het lamineer-malletjes-project krijgt echter nog een vervolg. Daar ben ik zeker nog niet klaar mee.

En na een paar uurtjes strijken, zeg gerust de hele avond, ben ik nu klaar om alle stukjes te plakken. De eerste foto is aan het begin van de avond genomen toen het nog licht was en de onderste foto zonet en nu is het dus donker.

Vooralsnog ben ik erg tevreden met de kleurenkeuze en ben ik een maandje van het strijken verlost. Maar ben stiknieuwsgierig hoe het eruit ziet als het vast zit met draadjes in plaats van alleen lijm. Blok 1 tot en met 3 zijn vorige week al voorbereid en geplakt. Ik begin nu met blok 4 omdat ik heel graag synchroon wil lopen met de blokken die nog gaan komen. Nummer 1, 2 en 3 doe ik "tussendoor".

Dan ga ik nu lijmen anders schiet het nóg niet op *grijns*

donderdag 14 april 2011

Opsporing Verzocht!

Wegens ongeoorloofd opraken ....

Signalement: groen gekleurd quiltstofje wat een aantal jaren geleden gekocht is. Fabrikant en ontwerper onbekend.

Wie oh wie heeft dit stofje gezien, in zijn/haar kast liggen, weet waar het te koop is. Laat dan aub een berichtje hier achter of stuur me een e-mail. Ik heb geen lopend project waarin dit stofje zit dus er is geen man overboord maar ik zou heel graag opnieuw dit stofje willen hebben. Het past namelijk zo dankbaar tussen de andere stofjes, vandaar dat het nu "op" is. Heb nog een stukje van ongeveer 10 cm bij 20 cm en daar kan ik niet veel mee. Uiteraard wil ik voor het stofje betalen en de verzendkosten vergoeden!

Eigenlijk mogen sommige stofjes gewoon niet opraken!

Edit: Een quiltwinkel die ik had gemailt had nog wat liggen!Én iemand van het prikbord had nog een stukje liggen en stuurt dit op. Wat een bofkont ben ik!

woensdag 13 april 2011

Eureka !!!!

Gisteren een luie dag gehad, vandaag was niet veel aktiever, qua niet-quilt-achtige-dingen dan. Tenzij naar de tandarts gaan als zijnde druk geldt (grijns). Dat is in huize Horderwiek nogal een ondernemening. Moi heeft namelijk een hekel aan dat wat onze tandarts doet. Tandarts zelf is een schatje. Als moi zenuwachtig is krijgt moi last van verbaal diarree oftewel ik ga nóg meer praten dan ik gewoonlijk doe en maak on-ge-loof-lijk stomme grapjes. Waar ik dan zelf het hardst om lach, óf ze zijn gewoon écht grappig. Maar ik dwaal af .....

Op quilt-achtige-dingen-gebied heb ik vandaag m'n vrouwtje gestaan. IJverig heb ik malletjes getekend, geknipt en gestreken. De stofjes voor het Florabunda centrumblok heb ik uitgekozen en ben zeer tevreden. Nee ik ben nog steeds niet klaar met het knippen en plakken en strijken.

Gisteravond kwam ik erachter dat het laatste velletje no-melt-mylar in gebruik is genomen en ik word op z'n vroegst in mei pas weer losgelaten in een quiltwinkel waarbij mijn portemonnee enige inhoud heeft. Vrijdag komt geloof ik blok 4 van de Tweets en die zou ik graag als eerste willen maken. Dat gaat met dit ene stukje mylar wat nog over is niet lukken. Hmmmmm.... not so nice.  Maar ik heb toch die lamineermachine? Als ik nu de basket van de florabunda overtrek en lamineer, uitknip en dat als mal gebruik? Theoretisch moet dat lukken toch? Ik bedoel in die masjien wordt het ook warm toch? Ik vertrouw het toch niet helemaal en bel Klaske. Volgens haar zou het ook moeten lukken en het ergste wat kon gebeuren was dat het plastic aan je strijkijzer blijft plakken en dat je een restje stof weg kunt gooien. Juist ja. Vanavond maar even proberen. Klaske was me voor  en belde dat de lamineer-missie geslaagd was.

En inderdaad. Op standje 2 gaat het prima. Hoe vaak je het malletje kunt gebruiken weet ik niet. Dat zal proefondervindelijk getest moeten worden. De mallen voor de basket hoeven maar 1 keer gebruikt te worden dat gaat geen problemen opleveren. De no-melt-mylar kan dus nog wel eventjes wachten. Zo zie je maar weer, soms zijn oplossingen voor een probleem héél simpel.

Nee, ik ga niet naakt als Archimedes over straat lopen terwijl ik Eureka gil. Ik doe het zachtjes, met al m'n kleren aan, hier op quiltenzootjes, zodat iedereen het kan lezen. 

EUREKA!!!!!!!!

dinsdag 12 april 2011

Lui !

Het lijkt wel herfst ! De wind is zo hard dat het hier in huis piept en dat terwijl we in nieuwbouw wonen. Ben vandaag niet vooruit te branden dus luiheid troef vandaag.

Lekker wakker worden voor / achter de laptop. Kopje thee erbij, boterham, blogjes lezen, kwijlen bij het garen van aurifil. Ik zou zoooooooo graag hun hele collectie hebben in 40w en 12w maar helaas ben ik niet zo rijk dus ik neem regelmatig een kijkje op hun site om me te verlekkeren. Tussendoor een paar steekjes aan de Home Sweet Home doen. Ik ga écht helemaal níks doen vandaag wat niet per se hoeft. Dus per saldo heb ik vandaag alleen maar aan projecten gewerkt en een avondmaaltijd op tafel gezet.

Wat heb ik dan wel gedaan???? Nou euh, ik heb eens zitten rekenen hoe snel ik met de HSH ga. Woensdag heb ik daarvan cursusmiddag 2 (afgelopen zaterdag ging niet door). Ik doe 1 blok per 14 dagen á 3 weken. Als ik in dit tempo doorga ben ik in augustus helemaal klaar. Dat lijkt me niet de bedoeling want dan heb ik nog 2 cursusmiddagen. Dus heb ik besloten dat ik met een nieuw project mag beginnen (goede smoes vind je niet?).
Nou ja nieuw, ik was al met de voorbereidende werkzaamheden bezig. Ik heb namelijk malletjes getekend en een groot gedeelte van de stofjes geknipt en om de malletjes gestreken. Ik hoef nog maar 3 blokken van Florabunda en 3 blokken Tweets van Erin Russek te strijken en te plakken plus nog het middenblok van Florabunda. Strijken doe ik écht alleen maar voor het quilten / patchen / applique - ik heb zo'n hekel aan strijken dat woorden me tekort schieten.
Als ik geweten had hoe vaak ik mijn vingers zou branden en hoeveel werk al die blaadjes, vogels, cirkels en bloemen strijken was had ik er wellicht niet eens aan begonnen. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik het wel heel mooi vind als het zo strak op stof ligt. Het lijkt me ook heerlijk om strakjes wanneer het weer mooi weer is op het balkon te zitten en dan lekker door te kunnen werken aan de geplakte blokken en niet steeds weer nieuwe laagjes te hoeven toevoegen én niet geprikt te worden door spelden!

Ik lust wel meer luie dagen als deze!


dinsdag 5 april 2011

Wedje maken schat????!!!

Zo af en toe doe ik aan koken in grote hoeveelheden. Vooral met hachee, goulash, pastasaus, nasi, macaroni, soep. In een bakje net voldoende voor 1 persoon of in een magnetronschaal voor 1 persoon en dan de vriezer in. Erg dankbaar is dat voor de dagen dat je "geen zin" of "geen tijd" hebt, of dat het "te warm" is om te te koken. Onze vriezer zit volgens mijn geliefde echt bom-en-bom-vol.

Vandaag stond er macaroni op het menu en de soep was op, de kippenbouten in de aanbieding en dus werd er weer gekookt. Maar liefst 9 porties kippensoep en 4 magnetronschalen moesten een plekje in onze 6 laden tellende vriezer vinden. Tink, dat krijg je er nooit in hoor zegt mijn lief bezorgd. Jawel hoor beweer ik. Lief heeft er een hard hoofd in en zegt nogmaals dat het me écht niet gaat lukken. Wedje maken dan maar schat?????!!! Gretig hapt hij toe. Ik voel me lief vandaag en hij mag de inzet bepalen. Een stofje roept hij. Een meter, stel ik voor. Okidoki, het lukt je toch niet. Is goed schat, help maar even de bakjes te verplaatsen richting vriezer. Hij kijkt me eventjes aan. Ik trek een lade open, verplaats het een en ander en hoppakee, alles zit er in. Vol ongeloof kijkt hij me aan en zegt "ongelooooooooflijk het lukt d'r ook nog!".

Ik kan het niet nalaten om het nog eventjes in te wrijven en zeg "tja dát krijg je als je met me wedt" want volgens de huidige stand van zaken staat hij ver maar dan ook heel ver achter met de gewonnen weddenschappen die afgesloten zijn in de bijna 12 jaar dat we verkering hebben.

Nog een wedje maken schat???!!! Want stofjes heb je nóóit genoeg!

Edit: Lief beweert nooit weer een wedje met me aan te gaan. Plus hij is het niet eens met de stelling stofjes e.d. heb je nooit genoeg sinds de plank naar beneden is gekomen. GRRRR