Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 29 juli 2011

The Farmer's Wife deel 2

3 Basket
4 Basket Weave

Het gaat niet snel maar het gaat wel. Niet zonder vals spelen natuurlijk. Je kunt overigens op beide foto's klikken voor een vergroting.

Ik heb blok 3 Basket aangepast. Officieel bestaat het stuk waar het handvat zit uit een vierkant met driehoekjes ik heb daar een groot driehoek van gemaakt zodat ik daar eerst het handvat op kon appliqueren en daarna zonder gemier kon vastzetten.

Blok 4 Basket Weave heb ik helemaal verkeerd in elkaar gezet. Dat was nog lachen toen ik erachter kwam. Was natuurlijk toen het al helemaal in elkaar zat en gestreken was. Ik kon de fout eerst niet ontdekken en heb heel lang gekeken wat er eigenlijk niet klopte. Ik vind het prima en laat het zo.

Dat is een leerpuntje van me. Voorheen zou ik het uitgehaald hebben en "goed" in elkaar gezet hebben en als ik het zou laten zitten zou ik me op z'n minst rot ergeren. Nu heb ik zoiets van het blok is op zich goed. De lijnen kloppen, het is recht, er missen geen puntjes af dus het is goed zo. Als er puntjes zouden missen zou ik het wel uithalen want dat kan ik niet uitstaan. Maar ik heb geleerd om zogenaamde "kleine imperfecties" te accepteren en zelfs mooi te vinden want die maken mijn quilt uniek.

Hoezo ik lees en gebruik "wijze woorden en affirmaties"

zaterdag 23 juli 2011

Farmers Wife QAL

1 Attic Windows
Op het internet is een Flickr groep opgericht met een Quilt A Long van de Farmers Wife. Ongelooflijk wat een variatie en kleur en er zijn bijna 750 leden. Niet iedereen is al bezig maar de meesten hebben wel de intentie. Ik wil al langer een start maken met de Farmers Wife Quilt om precies te zijn al vorig jaar maar toen werd al gauw m'n nek en schouder geblesseerd en ging het naaien op de masjien niet. En ik kan zelf geen rechte stiksteekjes maken ook niet met hulplijntjes en veul spelden, dus met de hand was geen optie. Dan maar geen blokken-naaimasjien-project.

2 Autumn Tints
Wat is er nu veranderd? Inmiddels zijn nek en schouders al een tijdje hersteld maar men heeft 14 dagen geleden  m'n linkerpols om zeep weten helpen door er een infuus in te schuiven en niet vast te zetten. Met als gevolg een doof gevoel in m'n pols. Zulks komt niet vaak voor maar ik heb wel vaker van die maffe dingen.  Handapplique is dus lastig en zo heb ik een perfect excuus om met de Quilt A Long mee te gaan doen en dus te starten met de Farmers Wife. Twee blokjes per week moet haalbaar zijn. Blokje 1 en 2 zijn inmiddels klaar.

Het applique gaat in iets minder snel tempo door totdat m'n pols hersteld is. Nou ja, het blokjes maken gaat ook niet in een razend tempo.

zaterdag 16 juli 2011

Miss Kelly aka Tweets Midden Blok

De Tweets blokken zijn op zich al prachtig en vormen samen een mooi formaat wandkleed maar ik ga toch het middenblok maken. Het middenblok is de slagroom op de taart, het piece de resistence.  Hiermee ontstaat een probleem op zich want welke kleuren moet ik nu voor de vogels gebruiken??!!

Ik heb namelijk 4 kleurencombinaties voor de individuele blokken en die zou ik graag doorvoeren in het middenblok. De kleuren en dus stofjes voor de bloemen volgen dan vanzelf. Dus HELLUPPP!!! Ik kan niet kiezen!!! Ik zet daarom hieronder de verschillende blokken met de combinaties. Als je op het blok + nummer klikt kom je op de post met het genoemde blok terecht. Help je me kiezen door te reageren met jouw favoriete combinatie?


Blok 1: licht paars met roze staart
Blok 2: turquoise met oranje staart
Blok 3: donker paars met roze staart
Blok 4: blauw met oranje staart

De foto hierboven is het origineel van Erin Russek. Zij was zo vriendelijk om me de foto te sturen toen ik haar een e-mail stuurde met de vraag of ze er bezwaar tegen had als ik een foto van haar originele Miss Kelly (de officiele naam van het middenblok van Tweets) zou plaatsen. Alle blokpatronen zijn overigens nog te downloaden. Het middenblok is te koop en wordt opgestuurd.

Het wordt een joekel maar wel héééél mooi!

woensdag 13 juli 2011

Sherlock Holmes en het Mysterie der Verdwenen Quiltbenodigdheden

Sinds het grote opruimfiasco van een paar maanden geleden wordt de hobbykamer in een staat gehouden dat het midden houdt tussen hier-en-daar-ligt wat en georganiseerde chaos. Als ik terugdenk aan hoe de plank naar beneden kwam na een zeer nodige opruimaktie krijg ik nog wegtrekkers.

Op de foto zie je het resultaat van een middagje hard werken aan het op luierinleg overnemen van paperpiecing patroontjes en knippen en naaien voor de sterren en bloemen van blok 5 van Home Sweet Home. Ik ben bijna toe aan de bloemen en zou alvast de patroondeeltjes knippen zodat ik gelijk door zou kunnen met naaien als de sterretjes klaar waren. Maar ik greep mis! Er is een velletje verdwenen, foetsie, pleitos, verschwunden, ge-disappeared, pootjes gekregen. Heb alles af gezocht en zelfs de prullenbak op de kop gehad maar het is nergens te bekennen. Ook het geprinte vel papier is pikpoten.  Ik snap er niks van! Nu ga ik eerst poes wegjagen die inmiddels is gaan liggen en lekker naast me ligt te pitten want die blokjes komen niet vanzelf af.

Quilten is soms net een film. De titel heb ik al, die staat hier boven. Sherlock Holmes en het Mysterie der Verdwenen  Quiltbenodigdheden. Waarom heb ik het gevoel dat dit een hele lange filmserie wordt met meer delen dan Harry Potter?

dinsdag 12 juli 2011

Tweets Blok 6

klik voor een vergroting
Deze heb ik op de valreep klaar gekregen. Erg leuk om te doen deze. Het is ook fijn om een BOM te doen en steeds je blok "op tijd" af te hebben zodat je gelijk met het volgende blok kunt beginnen.

Omdat ik een soort "patroon" in de kleurenkeuze van de verschillende blokken heb was het kiezen van de kleuren van deze vogel erg gemakkelijk ... het zijn namelijk dezelfde als van het tweede blok. De bloemen waren lastiger. Als je naar blok 2 kijkt zie je dat de klokjes een soort fleur de lis hebben. Die wilde ik eigenlijk gebruiken in dit blok maar het was toch leeeee-lijk! De roze met paarse stof was de "moet erin" stof en de rest is gekozen met de beproefde methode van leg maar combinaties bij elkaar en zien hoe het staat. Heb nog overwogen om de kleine bloemen allemaal dezelfde kleuren te geven in plaats van 3 verschillende maar dat idee werd afgeserveerd. In blok 3 vond ik ze ook al erg lastig om de kleuren goed te krijgen. Maar ik vind ze zoooo leuk!

Vrijdag komt als het goed is blok 7 uit. Er staat een preview van dat blok op het blog van Erin Russek en het ziet er weer woest aantrekkelijk uit!

maandag 11 juli 2011

41 Thistle Hill Terrace

klik voor een vergroting
Weer een blok klaar van de Home Sweet Home. Ik heb er geen geheim van gemaakt dat dit ontwerp niet echt mijn ding is. Toch vind ik naarmate het project vordert het steeds mooier worden. Ik heb al eens de blokken naast elkaar gelegd en ben best wel heel erg tevreden over het resultaat.

Wat ik verrassend vind is dat ik op de foto's dingen zie die ik een volgende keer anders zou doen, of beter zou doen, of overnieuw zou doen, of juist iets wat ik heel mooi vind, die ik op het blok niet zie. Zo zie ik nu dat het vogeltje leuk gelukt is. Ik vond het vogeltje eigenlijk gewoon heel erg lelijk als onderdeel van het patroon maar had tegelijkertijd geen idee hoe ik het aan moest passen / veranderen dus heb het beest gewoon in de boom laten zitten. Het werkt namelijk wel in het patroon als geheel. Ik had vooral twijfels over de kleur. Of het niet te paars werd met de ook al paarse bloemen en de roze spijltjes van de ramen en het roze van de deur. Volgens mij is dit blok wel weer geslaagd.

Blok 5 is in de maak ... veul besjes zitten daarin. Dat wordt vals spelen met knopen want ze zijn heul klein!

zondag 3 juli 2011

Niet Zo Slim

klik voor vergroting
In de categorie niet zo slim gooit deze aktie hoge ogen! Wie denkt dat een muis of een mot of een andere  meer-dan-twee-poten-hebbende soort verantwoordelijk is voor die mooie gaatje heeft het mis.

Moi is de afgelopen weken flink ziek geweest. Er was een cocktail van 2 soorten antibiotica nodig om me enigszins te laten functioneren. Een van de bijwerkingen van antibiotica is dat ik van sommige soorten knetterstoned word en ook een beetje lijp. Appliqueren ging niet want het danste me voor ogen. Dus ging ik blok 6 van Home Sweet Home voorbereiden. Paar reepjes snijden, tekenen, knippen, strijken om toch maar een gevoel van enige productiviteit te hebben. Het snijden ging echter niet zo soepel en ik weet het aan mijn gebrek aan spierballen, antibiotica en kippenkracht. Met beetje extra kracht ging het rolmes door het lastige stukje van plus minus een cm en daarna ging het vlotjes. Bij het oppakken van het vers gesneden patroondeel kwam er tot mijn verrassing een lapje onder vandaan. Met precies in het midden een gaatje. DOOOOOH!

Strakke aktie Tink, voortaan niet meer met rolmessen spelen wanneer je apestoned bent!