Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 13 mei 2013

dekentest

Deze meneer is nogal van het opdringerige. Hij kan héél hard en héél lang schreeuwen. Tegen niks in het bijzonder. Kan tegen een muur of het plafond zijn. Of tegen mij. Zijn voorkeur gaat uit naar de badkamer. Galmt lekker denk ik.

Zijn favoriete plekje is héél dicht bij mij. Maakt niet uit hoe klein of groot de ruimte is. Hij ligt bij voorkeur stijf tegen me aan. Hier heeft hij de hele weliswaar opgevouwen, eerste ripple blanket tot zijn beschikking maar nee hij wil op de nieuwe stijf tegen me aan zodat ik bijna geen
volgende keer toch even voetjes wegwerken
armslag heb. Dat stuk grijs onderaan de foto? dat is mijn knie. Hij kan ook tijden lang gefascineerd naar de bewegende draadjes en bollen kijken. En als hij de kans krijgt gaat hij er met bol én deken vandoor.
  
Volgens de dierenarts is hij aan het dementeren. Ik dacht dat ik hem niet goed verstond. Nou laat meneer dan maar van het opdringerige en lawaaiig zijn, dat zijn meer exemplaren in dit huishouden. Met zijn 15 (bijna 16) jaar mag hij wel wat in de war zijn. Zolang hij nog zindelijk is vind ik alles goed.  


dinsdag 7 mei 2013

Zuurstokdeken

De foto is lichtelijk overbelicht maar geeft een redelijk goede indruk van hoe de kleurtjes in werkelijkheid zijn.

In tegenstelling tot de manier waarop ik normaliter te werk ga met kleur probeer ik nu eens weloverwogen kleurenkeuzes te maken. Het is lastig om niet lukraak te pakken en dan te zien of het leuk staat want ik heb het gevoel een beetje "vast" te zitten in mogelijkheden. Sommige combinaties vind ik niet kunnen in deze bij-elkaar-passende-kleurtjes-deken en die zijn onherroepelijk afgekeurd. Dat waren de kleuren met de minst hoge tandglazuur-van-je-tanden-spring gehalte. Beetje jammer want die kleuren waren ook heel mooi. Maar er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden als je besluit een zuurstokdeken te maken dan moeten de niet-zuurstokkleurtjes er gewoon uit. De paarsen en rozen komen nog boven rode en roze strepen en dan ga ik verder kijken met de kleuren. De geel die op de foto staat is helaas ook afgekeurd. Hij is werkelijk práchtig maar hij springt er zo uit dat het zelfs mij te gortig is.

Nu op naar de bank en de televee en draadjes afhechten anders komt de andere deken nooit in gebruik. Haken is veel leuker dan draadjes afhechten.