Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

dinsdag 25 juni 2013

Gezinsuitbreiding

Sinds vanmiddag woont deze mooie dame van 7 á 8 weken bij ons. Wij hebben haar de naam Diva gegeven.  Romeo, onze oude ex-kater vind het maar niks dat kleine ding en blijft uit de buurt. Romeo vind de brokjes wel heel lekker. Lekkerder dan zijn eigen en de speeltjes zijn ook wel heel leuk. Nikky onze hond kan niet wachten om met haar te spelen. Op het moment dat deze foto genomen is, was ze hier 3 1/2 uur. Lijkt me dat het tot nu toe wel goed gaat.

Ze komt uit het asiel die op dit moment topdrukte hebben met katten die zwanger binnenkomen of met kittens en al op straat gezet worden. Ik kan dat niet uitstaan. Wat is het probleem om een kat 6 maanden binnen te houden en pas na het sterilliseren buiten te laten? Maakt niet uit of het een kater of een poes is.

Als je graag een kitten of een volwassen poes/kater wilt, denk eens aan eentje uit het asiel. Ze kosten bijna niks. Het is eigenlijk alleen een vergoeding voor de gedane inentingen, wormenkuur en het chippen. En als je een kitten neemt uit het asiel kun je hem of haar vaak op de kosten van het asiel laten sterilliseren.

Jong spul is leuk maar je moet er wel voor zorgen.
Ugh - oeleboele ik heb ge(s)preekt

maandag 24 juni 2013

Kip-en-Kop

Ik ben vanavond zo bezig geweest met m'n kip dat ik helemaal de tijd vergeten ben. Oh en de afleiding van andere blogs reken ik dan niet mee want ja, er worden ook weer stappen ondernomen in de richting van sociale blog etiquette of hoe zulks maar heet. Nu ik toch bezig ben kan ik ook nog wel een blogje schrijven.

Ik was helemaal blij met m'n stofkeuze. Totdat ik de freezerpaper weghaalde en bedacht dat mijn kip een Flolan-hoofd had. Dat vond ik ietsje minder (i.e. ik gebruik het medicijn Flolan en daardoor heb ik regelmatig een vuurrood hoofd). Persoonlijke elementen en wat persoonlijkheid in een quilt ben ik helemaal voor maar de associatie rode kop en Flolan met een blok vind ik zozo. Ik weet nog niet of ik voor de kippenkop een ander stofje ga uitzoeken. Als het in het-grote-geheel-der-blokken goed werkt kan het ook zijn dat ik het zo laat. Zo'n ramp is dat toch ook niet een rode kippenkop.

Morgen (uhhh vanochtend wanneer ik wakker ben) nog maar eens kijken.

vrijdag 21 juni 2013

Farmers Wife (QAL) deel 29

93 Swallow
Het naaien gaat in razend tempo. Niet dus maar het is wel leuk.  Deze week heb ik tussen de zweetdruppels en de regendruppels het grandioze aantal van 1 - één-uno-um-one- une-einz blokje gemaakt. De doorstart of herstart, het is maar hoe je het bekijkt, komt een beetje moeizaam op gang zal ik maar zeggen.

29 - 1 = 28 blokjes te gaan.

maandag 17 juni 2013

Kip van Stok

Ik heb m'n kippen van stok gehaald. Helemaal vanzelf ging dit niet. Ongeveer een maand geleden kwam ik bij klik --> Janneke van Acastelle quilt <-- klik. Had een reaktie op een post achtergelaten met een PS: hoe gaat het met je kippen??? Er volgden enige mailtjes waarvan de eerste iets meer dan een maand geleden.
 
We hebben toen afgesproken om vandaag een post te doen over onze kippen. Ongeacht of we iets klaar hadden of niet. Het is dat kat de mijne een beetje sier en zwier geeft want het is een triest verhaal. In een maand tijd is het mij gelukt om aan deze mooie dame die al maanden klaar is jawiehl, de kleurige randjes aan te zetten en de sashings. Voor de rest heb ik de patroondeeltjes voor het volgende blok getekend op freezerpaper. Dat betekende freezerpapier ligt er nog precies zo bij als dat ik het achter gelaten heb.

Janneke ... wanneer doen we de volgende post?


Wordt vervolgd.

vrijdag 14 juni 2013

Farmers Wife (QAL) deel 28

71 Puss in the Corner
Het is zo lang geleden dat er een blokje gemaakt dat ik een beetje erg de weg kwijt ben qua blokken die er gemaakt zijn en nog gemaakt moeten worden. Volgens de posts moet ik er nog 30 , ik dacht dat ik er veel meer moest.

Het voelt goed om weer een blokje te maken. Het werkt ook aanstekelijk want er liggen al getekende blokjes klaar waarvoor stofjes uitgezocht kunnen worden. En het is dan ook de bedoeling om de gemaakte blokken weer op vrijdag te posten

Zou het lukken om alle blokken "ergens in augustus" klaar te hebben? 

30 - 1 = nog 29 te gaan !