Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

donderdag 31 oktober 2013

Van de Kip en de Rand

Gisteren ben ik tot ver in de avond bezig geweest "mijn" kippen in elkaar te zetten. Het was een klusje van niks eigenlijk. Maar ik had geen zit in mijn kont en kwam allemaal ruis tegen dus duurt het allemaal wat langer want dan gaat moi steeds wat rondkeutelen en andere dingen doen.

Diva de Photobomber
Vanmorgen was het de beurt van de rand. Randen aanzetten, heerlijk! Lekker lange banen raggen achter de naaimasjien. Ik word er blij van. Originele patroonbeschrijving erbij. Mmmmm een rand van 3 inch (ongeveer 7 1/2 cm) beetje ielig lijkt me dat. Ik ga meer naar 4 inch (10 cm) of zelfs 5 inch (12 1/2 cm) of 6 inch (15 cm). Dat wordt quilt uitleggen en kijken wat mooier is. De baas is aan het werk en heb geen hulptroepen. Dus dat is behelpen. Worstelen met krukjes is niet mijn hobby maar aangezien ik formaat kabouter ben of smurf, afhankelijk van je voorkeur, ontkom ik er niet aan. Achtergrond achter het quilt en formaten kijken. Ik kom er dus niet uit he?!
 
Wat vind jij? De breedte links is 4 inch en die aan de onderkant 3 inch. De kippen komen op een joekel van een muur. (Je kunt op de foto klikken voor een vergroting)

dinsdag 29 oktober 2013

Tok Tok Tok 4 kippen slaat de klok !

Zomaar ineens 4 blokken met kippen (of hanen) af. Nou ja, bijna af. Er moeten nog gekleurde randen om de blokken heen en de sashings ook. Lijkt me een mooie klus voor vanavond en morgen. Dan ga ik ook gelijk de rand aanzetten. Daarna eens in de kast graven naar stof voor de achterkant en tussenvulling. Beide heb ik liggen maar of het voldoende is???!!

En ik maar denken dat ik quilt-patch-applique-technisch weinig uitvreet. Als ik deze opbrengst van blokken vanaf ergens eind augustus zie valt dat dus best wel mee. Toch maar eens wat minder lui worden wat betreft foto's maken en hier op het blog zetten.

Dit voelt goed !

vrijdag 25 oktober 2013

Eerste (Love Entwined) Bee

De eerste Love Entwined Bee bij klik--> Galerie de Ganzerik <-- klik was mijn eerste bee ooit. Ik heb wel gehandwerkt en gequilt met anderen maar nooit met een groep. Nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn. Het was zo ongelooflijk gezellig!

Natuurlijk heeft deze muts haar fototoestel laten staan op haar werkblad zodat ze geen foto's kon maken. Maar gelukkig was daar Klaske met haar camera. Op het klik link --> blog van Klaske <-- klik link kun je o.a. foto's van de 3 totaal verschillende versies van de Love Entwined quilts zien van Miranda (<-- klik link naar haar blog), Klaske en van moi. Ypie kwam ook mee-bee-en met een leuk etui waarmee ze bezig is voor een cursus. Natuurlijk was Marina er ook en zij werkte aan een leuk applique werkje voor het quiltcafé. klik --> Marguerite <-- klik kwam aanwapperen zonder werkje omdat ze gewoon nieuwsgierig was.

Ik ben eindelijk de strijd met de ietepietepeuterige cirkeltjes aan het winnen. Dankzij Klaske. Waar een bee al niet goed voor is. Gelukkig lag het niet aan m'n applique-vaardigheid maar aan mijn kleine worstenvingertjes die gewoon dienst weigeren wanneer ze hele kleine ielepielepeuterige naadjes van ielepietepeuterige cirkeltjes moeten knippen. Klaske kan behalve uitlachen en aansporen ook goed knippen dus zij heeft dat probleem voor me opgelost door alle 32 cirkeltjes te knippen met m'n nieuwe applique-schaartje. Hoe ik dat aan ga pakken met de rest van de ielepielepeuterige cirkeltjes en overige stukjes die nog komen? Geen idee, dat zien we dan wel weer. Zeikerd hier heeft 16 cirkeltjes rond haar kompas vast gezet en is daar apetrots op nog 16 te gaan. Ze hebben alle formaten en verschillen in rond gehalte maar ze zijn niet vierkant meer. Dus ik laat ze ALLEMAAL zitten. Zelfs die meer op een druppel lijkt dan op een cirkel.

Nu ik uitgezeurd ben over de cirkeltjes ga ik bezig met de volgende stap. HEUL VEUL WIEBERTJES!

De volgende Love Entwined Bee bij Galerie de Ganzerik is op 26 november 2013 van 13.30 tot 15.30.Wie komt er ook?

zondag 20 oktober 2013

Vierkant is NIET Rond !

Poeke links hier is net zo gek van quilten als ik. Weliswaar om heel andere redenen maar we spelen beide graag met lapjes en draadjes. Beetje jammer dat ze me niet helpt. Ja, zootjes maken kan ze als de beste maar stofjes uitzoeken? NEUH! Het kan haar niet schelen dat de spelden haar prikken ze gaat gewoon daar liggen waar ik bezig ben. Punt.

Toch is het gebrek aan vorderingen niet aan haar te wijten. Nee, dat ligt aan 2 andere dingen. Ik heb ruzie met de cirkeltjes rondom het kompas. Die weigeren consequent rond te zijn. En vierkant is duidelijk niet rond. Het hoeft niet perfect rond te zijn. Liever wel natuurlijk maar ik ben al blij met een beetje rond of kan voor rond doorgaan. Ik heb al diverse keren geprobeerd en ze worden hardnekkig vierkant. Dinsdag op de LE inloopbee bij Galerie de Ganzerik ga ik nog eens proberen. En ik kan geen keuze maken de stofjes voor de hartjescirkels links en rechts en de 2 bloemdingesen.

Ik heb heul veul reepjes stof gesneden voor de wiebertjesrand en heul veul (wel 100) wiebertjes gesneden. Er zitten al 2 (!!!) aan elkaar. Jawiehl! Het formaat klopt ook nog, anderhalf inch bij anderhalf inch. Het was wel even zoeken naar de voor mij geschikte methode want ik ben geen ster met ielepietepeuterige stukjes. Mijn kleine worstenvingertjes hebben daar een beetje moeite mee. Nog iets van 800 te gaan geloof ik. Kreun. 

Vandaag komt er wat schot in. Ik ga knopen doorhakken met stoffenkeuzes. De taartpuntjes vastlijmen. De bloemblaadjes en de bloemencirkeltjes maken. Als ik blijf twijfelkonten dan kom ik nooit verder.