Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 24 februari 2014

CHICKIES RULE




Mijn kippen zijn niet langer van mij. Ze zijn klaar. Klaar. Finito. Finished. Fertig. Ready. Pronto. Ze zijn inmiddels alle 12 verhuisd naar hun nieuwe eigenaresse die er hopelijk net zo veel plezier aan beleefd als ik. Ze waren zo leuk om te maken. Het ogenschijnlijke zomaar wat stofjes en kleurtjes bij elkaar gooien, het appliqueren, de rand aanzetten. Het was ineens gebeurd.

Het quiltproces is wat anders gelopen dan de bedoeling was. Ik heb hem laten doorquilten. Had het graag zelf met de hand gedaan maar het was eventjes niet anders. Toen vlug de afwerkbiezen er aan zetten, tegenzomen en de wiebeloogjes vast zetten. Gut wat staan die oogjes leuk. Altijd maar afwachten of een idee werkt want ik had wel een probleem gehad als die oogjes niet leuk zouden zijn.

Het quilt heeft de naam Chickies Rule gekregen. Hierboven staan een paar gequilte kippen en een slechte overzichtsfoto. Daarin ben ik héél erg goed zeker als er geen quiltophouder bij de hand is. En tenslotte is er nog eentje met de allerbeste photobomber die ik in huis heb. Onze Diva die haar naam eer aan doet. Zo gemeen als ze hier kijkt zou je bijna vergeten dat ze ontzettend grappig en lief is (en af en toe een loeder).

Nu op naar het volgende affe project.