Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

woensdag 29 december 2010

Dahlia

In de categorie "moet-gemaakt-hebben" scoorde de dahlia hoog. Het patroon had ik ergens op een hobbymarkt opgeduikeld. Vol enthousiasme was ik begonnen met het tekenen van de verschillende blaadjes op plastic sheets, heb die vervolgens keurig opgeplakt op fijn schuurpapier, laten drogen en de malletjes uitgeknipt. Al m'n stofjes uit de kast gehaald om maar die combinatie te vinden die ik wilde hebben. De stofjes gestreken en geknipt en toen .... toen belandde het hele project in de kast.

Waarom? Werkelijk geen idee. Tot het einde van "de liefdesdeken" in zicht kwam. Toen sloeg de paniek toe. Want wat moet ik dan 's avonds op de bank doorpitten? Dus Dahlia uit de kast en in elkaar zetten. Hoewel het minder moeilijk is dan het lijkt want zo rond zijn de vormen niet was het af en toe flink pittig. Vooral de halve manen aan het middenstuk naaien viel niet mee. De puntjes precies op elkaar brrrrr,

De bult stof en spelden hierboven is inmiddels veranderd in een prachtige cirkel maar helaas moeten er een paar delen opnieuw gedaan worden. Een kritisch blik met m'n neus er bovenop toont delen die ├ęcht-niet-kunnen. Dus ik vermaak me vanmiddag wel.

Tornmesje waar ben je????

Geen opmerkingen:

Een reactie posten