Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

donderdag 3 februari 2011

Dahliatop af!

Tot nu toe heb ik bij het maken van elk quilt een moment van wanhoop gehad. Het moment is variabel in tijd, de wanhoop in grootte. Echter niet was de wanhoop zo groot als bij deze dahlia. Ik heb meerdere keren op het punt gestaan om het aan de vuilnisbak te geven.

De blaadjes waren redelijk snel in banen genaaid Het roze hart zat ook mooi in elkaar zonder gekke bobbel in het midden. En de gele buitencirkel zat er zowaar in 1x goed op, hier en daar een paar plooitjes daargelaten. De ergste heb ik eruit gehaald. De problemen begonnen bij het aan elkaar zetten van de banen en het hart. Daar hielpen niet heul veul spelden aan want ik kreeg het gewoon niet netjes bij het centrum aan elkaar. De hoekjes gingen goed op elkaar. Uiteindelijk heb ik het hart 7 keer uitgehaald en een 8ste keer dorste ik niet te doen omdat het van al dat uithalen niet mooier wordt.

De foutjes die er nog in zitten vind ik passen in de categorie├źn "in het grote geheel der dingen valt het niet op", een mierenneukerd die het ziet en de grootste criticus ben ik zelf. Voor de rest doe ik een beroep op de uitspraak "foutjes maken een quilt eigen".

Nu moet ik alleen nog bedenken hoe ik het door wil pitten, evenwijdige lijnen per baan van hart naar punt, vullen per blad met lijnen evenwijdig aan de stiknaad, veren, ga ik het in verschillende kleuren doen passend bij de gebruikte stoffen of ga ik voor 1 neutrale tint die bij alle stofjes past of ga ik juist voor een contrasterende kleur. Ik heb werkelijk waar nog geen idee, dus voor de langskomers ....hebben  jullie een advies, mening, idee? Dan hoor ik het graag. Er zit namelijk een deadline op het af hebben van deze dahlia en dat is mei en ik ben niet zo'n vlotte handpitter.

Uiteindelijk ben ik dik tevreden met het resultaat en  zal het met trots overhandigen aan zijn toekomstige eigenaar wanneer hij af is.

2 opmerkingen:

  1. ik heb dezelfde dahlia machinaal gequilt. ik heb de gebogen lijnen gevolgd en laten uitlopen op een punt. Dit punt valt dus op de achtergrondstof. Je krijgt als het ware een grote gequilte bloem. Ik hoop dat je het begrijpt, groetjes Ria T.(Vlaanderen)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat ik je begrijp maar ik weet het niet zeker. Heb je misschien een foto van je dahlia? Zo ja, zou je die willen mailen?

    BeantwoordenVerwijderen