Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 15 augustus 2011

Stitchers Block??!!

Zo ligt het er al een paar dagen bij
Nog 4 blokken te gaan van de home sweet home. De stofjes zijn voor een groot gedeelte uitgezocht. De mallen van freezerpaper zijn getekend, geknipt en gesneden en liggen te wachten totdat ze aan de beurt zijn om op stof gelegd te worden. Dus ik heb eigenlijk helemaal niks te zeuren. Behalve dat er geen applique-steekje uit m'n handen komt.

De dwarsligger
Ik heb namelijk ruzie met blok 6. Eerst kreeg ik de ramen er niet recht op. Werkelijk, als je aannemer ze zo in je huis zou zetten dan zou je op z'n zachtst gezegd niet blij zijn en lichtelijk over de rooie gaan. Dat is inmiddels opgelost door een systeem wat goed werkt, uithalen, uithuilen en opnieuw beginnen.  Vervolgens doen nu de blaadjes van de "kerstboom" dwars, hinderlijk en vervelend. Ik krijg de uiteindjes en de binnenbochtjes niet mooi rond. Wordt het uithalen en opnieuw beginnen met de boom of laten zitten en kijken hoe de rest erop gezet wordt en dan eventueel uithalen. Ik weet het niet. Echt niet.

Wat ik wel weet is dat door het gezeul en gesjor met meubels van de afgelopen week, er een prachtig, kaal stuk muur staat te wachten tot alle blokken aan elkaar zitten en doorgepit zijn.

6 opmerkingen:

 1. Ik moet zeggen dat ik het pas zag toen ik gelezen had wat je probleem is. Volgens mij ziet niemand dat. Behalve jij zelf natuurlijk. En als je het laat zitten blijf je het waarschijnlijk zien. Moeilijk probleem, ik ken het. Zelf zie ik altijd precies wat niet goed is in mijn eigen quilts. De quilts van een ander vind ik gewoon mooi en daar zie ik de schoonheidsfoutjes niet.
  Ik vind je HSH-quilt heel mooi.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er mooi uit hoor! Ben benieuwd naar de quilt wanneer hij helemaal af is. Enneh je mag toch ook zien dat het handwerk is? Eigenlijk vind ik dat je het er al heel goed van af hebt gebracht (ik doe het je niet na :) ) Succes met de kerstboom!
  Groetjes Evelien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die binnenbochtjes zijn ook lastig en zoals al eerder gezegd zal jij het beter zien dan wij. Dus niet erg voor ons maar daarmee is het voor jou nog niet opgelost.
  Misschien helpt het om het appliqueren op een andere manier te doen? Ik werk vaak met freezerpapier eronder, op freezerpapier in spiegelbeeld tekenen, aan de achterkant erop strijken en dan omplakken met een lijmstift. Enige nadeel is dat je achteraf de stof aan de achterkant weg moet knippen zodat je het papier er weer uit kunt halen.
  In elk geval veel succes en ander ga je toch even verder met iets anders. Afleiding van het probleem is iets wat ook wel wil helpen.
  Groetjes,
  Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ben ik eigenlijk de laatste die je hier voor advies kan geven. Heb al veel bewondering dat je dit allemaal kan. Wat ik nog wel kan zeggen is zou het misschien een mogelijkheid zijn om het met z'n witte "boon" pen een curve om het ronde gedeelte trekken dan valt de stof misschien al wat meer op zijn plaats?
  Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel!!!
  Tegen de tijd dat je dit leest is het allang al gedaan natuurlijk.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen