Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 2 december 2011

Farmers Wife QAL deel 16

Deze week heb ik 2 blokjes eruit weten te persen. Dit was een hele opgaaf want ben deze week structureel afgeleid door klussen en niet-stofjes-gerelateerde-zaken. Heb daarom ook voor 2 eenvoudige blokken gekozen waarvoor ik niet meer nodig had dan snijmes en liniaal. Heerlijk.

Een van de dingen waardoor ik ben afgeleid was de nieuwe printer/scanner. De oude was deaud. Zorgvuldig om zeep geholpen door moi. Op de een of andere manier heeft die scanner altijd dienst geweigerd op mijn laptop terwijl die met de laptop van m'n lief wel goed dienst deed, maar die is inmiddels ook deaud, dus ik kon de stofjeskast niet vastleggen op scan. De nieuwe is braaf en scant wel. Moet nog het een en ander stoeien met de instellingen en het programma wat leren kennen maar de stofjes worden langzamerhand allemaal ingevoerd. Als eerste waren de stofjes voor de Farmers Wife aan de beurt. Natuurlijk moesten die gelijk gebruikt worden om de blokken in te kleuren. Om vervolgens de blokken in het quilt te plaatsen. Een aangenaam doch tijdrovend karweitje. Et voilá een mooi overzicht van het merendeel van de blokken die gemaakt zijn. Inclusief sashings, cornerstones en rand want ja als ik dan toch bezig ben kan dat er ook nog wel bij. Een aangenaam doch tijdrovend karweitje. EQ7 blijft leuk speelgoed al was het alleen maar hiervoor. Prettige bijkomstigheid is dat ik nu met een muisklik en een oogopslag kan zien hoe de kleurverdeling in elkaar zit en de kleurenbalans in de gaten kan houden en aanpassen.

Soms moeten er gewoon meer uren in de dag zitten om fijn te kunnen spelen, dan loop ik ook minder vast met mijn (belabberde) planning. 

81 Snowball
84 Spool

3 opmerkingen:

 1. Ach je moet maar zo rekenen, de blokjes die je maakte zijn wel mooi.
  en de tijd om met de printer te stoeien is ook nodig, zo kunnen jullie elkaar goed leren kenen.
  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke blokken en te gek zo'n overzicht. dan is dat stoeien best wel veel waard.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nou mooi gedaan toch?! En ach, al die apparatuur die kapot kan.....is weer te vervangen!!
  Zo'n overzicht vind ik altijd zo knap gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen