Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

dinsdag 7 februari 2012

Kip ik heb je!

Nu de top van de Home Sweet Home klaar is en de laatste steekjes aan het laatste blok van de Tweets gezet worden is het tijd om een nieuw project voor te bereiden.

De keuze was niet moeilijk. Het was liefde op het eerste gezicht tussen het quilt hiernaast en mij. Het is een ontwerp van Sindy Rodenmayer van fatcatpatterns (<-- klik op de link). Het is haar nieuwe BOM voor 2012 en hij heet Funky Chickens. Iedere eerste dag van de maand wordt er een nieuw blok gepost.

Heb een mooie achtergrond gevonden. Een stof van kippengaas. Doh, hoe kan het ook anders. En ik ga me helemaal uitleven op dit quilt. Het wordt weer een lekkere bonte koe aan kleur. Er zit natuurlijk weer een uitdaging in want er komt geen groen in. De toekomstige eigenaresse houdt niet van (appeltjes-)groen. En laat mij nou zo'n beetje in ieder quilt heul veul groen stoppen. Bij het uitzoeken van de kleurtjes voor randen van het blok kwam ik er achter dat ik erg weinig blauw heb. Maar 5 echte blauwe. Laat mij nu altijd gedacht hebben dat ik geen kleuren discrimineer blijkt dat ik dat wel doe. Ga dus nog op zoek naar een paar mooie blauwe stofjes om er in te verwerken.

Dan ga ik nu maar eens bezig want er zijn al 2 blokken uit en ik heb nog geen stofje uitgezocht voor die 2 blokken laat staan de malletjes getekend.

5 opmerkingen:

 1. ben em ook aan het opsparen om eens te maken...zo vrolijk..
  veel plezier met maken:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leukerdje. Zal een vrolijke quilt worden. Veel plezier en succes ermee. Het viel mij op dat er zó veel BOM's te downloaden zijn.
  Groetjes, Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige kippenquilt. Ik heb gelijk blok 2 gedownload. Maar is blok 1 nog te donwloaden? Of heb jij die misschien voor mij?
  Want deze ga ik maken! Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is inderdaad een fleurige quilt.
  Laat je de vorderingen wel zien of doe je dat niet omdat het een weggeef quilt is?
  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leukerd!! En deze wel in de kleuren die je zelf leuk vindt???...;)
  Je boerenwijffie blokken zijn mooi, zo netjes gemaakt: super!!
  oh ja, en nog een gezellige dag zaterdag!!!
  S.

  BeantwoordenVerwijderen