Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

woensdag 1 augustus 2012

Bank versus Hobbykamer

klik voor een vergroting
Wat maak je er een bende van! Dit heb ik de afgelopen maanden regelmatig gehoord. Het moge duidelijk zijn dat de foto van hiernaast genomen is vlak ná een opruimaktie.

 Met een uitdrukking op m'n gezicht die het midden houdt tussen verbazing en irritatie kijk ik op van m'n werk. Hoe bedoel je ik maak er een bende van vraag ik? (i.e. voor een slimme meid ben ik af en toe vrij onnozel) Nou, zegt de baas, overal liggen lapjes en draadjes en papiertjes en snippertjes! Snippertjes??? Draadjes??? Papiertjes??? Lapjes??? Waar heeft die het over denk ik. Ik kijk om me heen en snap het nog steeds niet. Oké, er ligt het een en ander aan quiltmateriaal maar dan nog.....

Dit zijn niet zomaar snippertjes, papiertjes, draadjes en lapjes, dit zijn gewichtige zaken! Voordat een quilt een quilt is moet je meuk maken. En als je malletjes knipt, oftewel een tig 100 hexagonnen en daar een vierkantje stof omheen vouwt en vast rijgt ja, dan krijg je "rotzooi". Dit wordt m'n volgende meesterwerk. Ja maar protesteert de baas, ik kan er bijna niet meer bij. Ik kijk nog eens en snap nog steeds het probleem niet. Er ligt alleen maar wat ik nodig heb voor applique en hexagonnen aangevuld met thee/cola/koekjes/chocola. Bijna niet is toch niet hetzelfde als helemaal niet? Dit heet afpiesen Bennos, oftewel territorium markeren. Zo lang ik niet, net zoals ons blafbeest buiten, m'n poot op til om overal plasjes te doen lijkt dit me vrij onschuldig. Normaliter doe ik dit op de hobbykamer door het neerleggen van materialen die ik nodig heb op alle plekken waar je maar wat neer kunt leggen. Ik doe het hier nog netjes want hier ligt nauwelijks wat op de grond. Maar die hexagonblommen zetten zich echt niet zelf in elkaar. Ik moet toch wat met dat brakke lijf van me?

klik voor een vergroting
Zijn wenkbrauwen zakken tot halverwege zijn knieën. Tegen zoveel onredelijke logica kan hij niet op. Hij zucht en gaat op de andere bank zitten. Samen met hond en kat die me vanuit hun ooghoeken in de gaten houden of de kust veilig is of dat ze vliegles krijgen wanneer ze te dicht in mijn buurt komen.

Inmiddels zijn vele hexagonnen voorzien van een rijgdraadje. De hobbykamer is weer in gebruik genomen. Ongelimiteerd rommel maken en af en toe opruimen wanneer het klaar is of wanneer de stapels te hoog worden. Als ik er niet ben dan gaat gewoon de deur dicht. Ik heb het gemist.

Baas en Beesten zijn blij. We kunnen weer allemaal op de bank! Ik ook trouwens want met z'n allen op de bank is best gezellig!

10 opmerkingen:

 1. Dat is heel herkenbaar. Het gaat hier niet anders. Maar het resultaat is de rommel meer dan waard. Mooie blommekes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, zo gaat het hier ook, soms heb ik even een opruim-woede, alles netjes in dozen en bakjes, maar verder her en der verspreid over de bank ;-)
  Mooie hexjes, prachtige kleuren!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, soms moet je wat schipperen, wil je de relatie nog wat gezellig houden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk stuk om te lezen Kathinca, dat heeft me goed gedaan. fijn dat je weer in de hobbykamer aan het werk kunt! een mail volgt.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kathinca, you are off to an excellent start, your flowers are blooming beautiful! Welcome to One Flower Wednesday!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooie quilt word het ik heb er net een gemaakt het is verslavend hihi rust gevend. groet Ineke D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Komt me bekend voor, je wilt niet weten wat ik de laatste maanden om me heen had staan, liggen, hangen, slingeren..........;;))
  maar ja, de torenkamer is mijn domein, maar ver**te ver weg als je benen nog niet willen......
  doeg doeg, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier gelukkig nog niet zulk commentaar gehoord, ruim het meestal ook vrij snel weer op. Je blommen worden wel leuk.

  groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen