Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 10 augustus 2012

Farmers Wife (QAL) deel 24

Vandaag is zo'n dag waarbij ik serieus twijfel aan mijn verstandelijke vermogens en algemene vaardigheden. Ik heb het concentratievermogen van een doperwt en een geheugen als een vergiet. Vanmorgen dacht ik vandaag is vrijdag, strakjes foto's maken van de gemaakte blokjes, de foto's op maat maken en een blogpost schrijven. Mijn vanmorgen begint om ongeveer 10 uur.  De oplettende kijker onder ons denkt nu dat dit tijdstip van geen kant lijkt op vanmorgen. Dit klopt want ik heb het heeeeeeel druk gehad met foto's maken. Dat ging ongeveer zo.

Oh ja ik moet foto's maken. Ja, maar ik moet eerst eten. Juist eten. Beleg pakken, thee inschenken, eten, opruimen, vaatwasser aan zetten en weer op m'n krent gaan zitten. Wat ging ik nu doen dan? Oh ja foto's maken. RING RING!!! Telefoon. Vriendinnetje die thuis gekomen is van vakantie en er achter kwam dat ze hebben geprobeerd in te breken tijdens hun afwezigheid. Heel leuke vakantie gehad, thuiskomst was ietsje minder. Nu ik toch met de telefoon bezig ben kan ik net zo goed nog een paar telefoontjes doen en wat dingen regelen. Tegen de tijd dat ik daarmee klaar ben en nog wat gegeten heb, heb ik het helemaal geschoten en kruip ik m'n bed in. Vijf minuten later snurk ik. De baas doet een poging om me wakker te maken wanneer hij thuis komt maar krijgt geen sjoege.

Ik word pas wakker als m'n neus gevuld word met heerlijke geursels uit de keuken. De baas is van doffe ellende maar begonnen met koken want op mij hoeft hij vandaag niet te rekenen. Slimme man is die echtgenoot van mij vandaag. Risotto schaft de pot. Weliswaar uit pak maar lekker desalniettemin. Met een zucht van puur geluk schuif ik aan.  Na het eten een bakje koffie en de baas gaat richting zwembad. Vijf minuten na zijn vertrek vraag ik me af waar hij is. Ik bel zijn mobiel en vraag waar zit je? Ben onderweg naar het zwembad muts! Oh ok tot strakjes, dobber ze!  Ik bedenk dat ik zin heb om te BBknoeien en bel vriendinnetje. Bij gebrek aan tuin en het niet mogen BBknoeien op het balkon doe ik een beroep op haar tuin. Gelukkig vind ze het ook een strak plan en spreken we af voor zondag.

Met een omweg via douche (af en toe moet ik m'n lijf onder de sproeier zetten anders krijg ik klachten), enkele stops via de voorraadkast voor een doosje toffifee die inmiddels op is wat chocola en nog wat chocola, een graai uit de droppot en enkele bakjes koffie, heb ik nu EIN-DE-LIJK foto's gemaakt, geknipt, geplakt, bewerkt, verkleind en ze zijn klaar om te plaatsen. De baas is inmiddels al een tijdje thuis en ik ben eigenlijk geen steek opgeschoten! Pffft samenvatting van de dag is eten, snurken en veul telefonisch geneuzel. Klassiek staaltje van hoe komt men een dag door.

Geniet ze van de foto's want het heeft nogal wat moeite gekost om ze uiteindelijk met een verhaaltje in een blogpost te krijgen.

42-3=39 blokjes te gaan 

46 Hill and Valley
96 Tulip
105 Wilde Goose Chase

5 opmerkingen:

 1. Mooie blokken en een heel herkenbaar verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach zo'n dag moet er af en toe gewoon eens tussendoor.
  Toch drie mooi blokjes gedaan deze week.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. waarmee bij deze is vastgesteld

  dat het met je blokjes

  beter gesteld is als met jou.......

  waarvan akte!!!

  ach, zo verglijden mijn dagen ook, behalve dat mijn DH en niet zwemt en niet kookt.........

  dag meis, morgen beter, groetjessss, Syl (wiens acceptatienivo heen en weer zwalkt tussen Olympisch goud en de bezemwagen)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie blokken. Leuk die Wild Goose Chase met echte ganzen erop.

  Ook al heb ik niet zulke lichamelijke klachten als jij, ik herken toch een deel van je verhaal. Ik zeg dan tegen mijn lief dat ik in de Zombie-stand sta (ik voel me dan ook echt een zombie) en dan weet hij dat hij heel gerichte opdrachten moet geven en zelfs het voor de handliggende zoals je moet het hete water in de theekan doen af en toe voor moet kauwen.

  Sterkte en veel plezier met het maken van je blokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie blokken en ja luisteren naar je lijf ook heel belangrijk.
  groet ineke D

  BeantwoordenVerwijderen