Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

donderdag 31 oktober 2013

Van de Kip en de Rand

Gisteren ben ik tot ver in de avond bezig geweest "mijn" kippen in elkaar te zetten. Het was een klusje van niks eigenlijk. Maar ik had geen zit in mijn kont en kwam allemaal ruis tegen dus duurt het allemaal wat langer want dan gaat moi steeds wat rondkeutelen en andere dingen doen.

Diva de Photobomber
Vanmorgen was het de beurt van de rand. Randen aanzetten, heerlijk! Lekker lange banen raggen achter de naaimasjien. Ik word er blij van. Originele patroonbeschrijving erbij. Mmmmm een rand van 3 inch (ongeveer 7 1/2 cm) beetje ielig lijkt me dat. Ik ga meer naar 4 inch (10 cm) of zelfs 5 inch (12 1/2 cm) of 6 inch (15 cm). Dat wordt quilt uitleggen en kijken wat mooier is. De baas is aan het werk en heb geen hulptroepen. Dus dat is behelpen. Worstelen met krukjes is niet mijn hobby maar aangezien ik formaat kabouter ben of smurf, afhankelijk van je voorkeur, ontkom ik er niet aan. Achtergrond achter het quilt en formaten kijken. Ik kom er dus niet uit he?!
 
Wat vind jij? De breedte links is 4 inch en die aan de onderkant 3 inch. De kippen komen op een joekel van een muur. (Je kunt op de foto klikken voor een vergroting)

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk vrolijk die kippen. Mijn voorkeur gaat ook meer uit naar de 4 inch. Maar als ik de foto bekijk denk ik ook : gewoon 2 keer de rand die er al omheen zit (dus bij de laatste foto 2 keer de breedte van de oranje rand, waarschijnlijk komt dat ook op die 4 inch neer)
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Snap van het verhaal niet alles maar van de foto's des te meer denk ik. Wat ik erg mooi vind staan is zoals alles eruit ziet op de foto van de Diva.
  Hopelijk heb je er wat aan.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn super funky mooi geworden.
  Gr. Miranda

  BeantwoordenVerwijderen