Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

dinsdag 8 april 2014

Echt ....

Echt, mijn enthousiasme voor LE heeft niet erg lang geduurd. Ik vind het quilt nog steeds prachtig. Tenminste, dat wat ik kon zien. En als ik zie wat anderen er van maken denk ik nog oooooh wat mooi.Maar niet voor mij en niet door mij.

 Echt. Ik heb in al die maanden maar 2 blaadjes en 2 rondjes geappliqueerd en 2 stengeltjes geborduurd. Bij ieder deel dat uitkwam dacht ik oh hemel nog meer heul veul ielepielepeuterige stukjes. Ik vind het gewoon niet leuk om te doen. Dit quilt is te. Te veel gefriemel, te veel gepiel, te ..... noem maar wat. Hoewel ik lichtelijk tot redelijk dwangmatig ben wat betreft het afmaken van dingen gooi ik met dit project definitief de handdoek in de ring. Ik ga de overige delen wel downloaden maar of ik hem ooit af ga maken is een grote vraag. Vooralsnog staat hij sinds vanmiddag achter in de kast. Met de heul veul ielepielepeuterige gesneden wiebertjes van stof en de heul veul gesneden kartonnetjes.

Het doosje waar het project in zat is inmiddels leeg. De achtergrondstof die nu "over" is gaat gebruikt worder in een ander quilt. Daar is ruim voldoende voor want ik heb de totale hoeveelheid die aangegeven was voor de achtergrond in één keer gekocht. Het wordt een naaimachineproject, een sampler. Nu alleen nog even bedenken welke.


Echt .... ik heb mijn eerste echte UFO

11 opmerkingen:

 1. Je moet doen waar je je goed bij voelt, het is inderdaad heel veel gepriegel. Hoe ver ik mee ga weet ik ook niet want de randen die we nu gemaakt hebben , waarvan ik er nog maar 1 van af heb, vragen heel veel tijd. Succes met je volgende project. Groeten Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Well, keep it in mind for when you have done ALL the others... ;-)
  and do not panic that this is a no reply address...I know..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel jammer, want wat je af hebt is wel mooi, maar ik snap het wel.
  Je zou dit wel als middenstuk voor een medaillonquilt kunnen gebruiken en er dan allerlei randen om heen maken. Dan is al je energie die je er in hebt gestoken niet voor niets geweest.
  Groetjes Frea.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prima besluit, en weer wat ontdekt! En je resten? Ach wat moeten wij quiltsters zonder resten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zonde van het werk wat je er van hebt gehad, om hem te laten liggen. Voor een speldenkussen is ie te groot, maar je zou er ook een kussen van kunnen maken... Maar je weet nu in ieder geval dat dit priegelwerk niet je ding is..Ik ben bang dat die van mij eerst ook achter in de kast blijft liggen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooo die van mij ligt ook in een doos ver weg van andere projecten.Quiltvriendin Dorien is een prachtige LE aan het maken ,maar zelfs dat inspireert mij niet om verder te gaan.Genoeg andere leuke dingen te doen.

  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maak van het stuk wat je af hebt een kussen dan kan je alles opruimen. Dat geeft ruimte in de kast maar vooral ruimte en rust in je hoofd. De restjes die je overhoud gooi je in de restjes bak.
  daar kan je heel leuk op de naaimachine een te gekke quilt van maken.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij is wel heel erg mooi, maar ik kan me voorstellen dat het veel werk is en dan blijft er geen tijd over voor andere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kortgeleden heb ik je blog ontdekt, dus ik ben even aan het lezen wat je allemaal gemaakt hebt. Deze quilt is schitterend, maar ik kan me helemaal voorstellen dat je er kriegel van wordt. Dat is ook de reden dat ik er zelf niet eens aan begonnen ben... Je zou dit kompas bijv. wel als mooi middenstuk van een andere (simpelere) quilt kunnen gebruiken, je hebt er lang genoeg op zitten prieken. Het zou toch zonde zijn als je werk achter in de kast blijft liggen. Het idee van een kussen vind ik ook wel een goede.
  Groetjes Betty.

  BeantwoordenVerwijderen