Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

zondag 9 januari 2011

Wijze Woorden en Affirmaties

Quilten is meer dan schuiven met stofjes, naadjes stikken, appliqueren, naalden, spelden, malletjes en wat je nog meer doet met quilten. Quilten is een sociaal gebeuren. Neem nu je favoriete quiltwinkel. Je gaat er  heen want je wilt eventjes zien of er nieuwe stofjes zijn. Of je hebt wat nodig zoals tussenvulling en een achterkant voor het project waarvan je de top af hebt. Je wilt gewoon even kletsen. Je kunt erheen gaan voor inspiratie, gezelligheid, de bewonderende blikken en complimentjes die je krijgt wanneer je een project meeneemt. Of voor advies, want 2 weten er meer dan 1. Bovendien is er niemand die je "werk" zo kan waarderen als een mede-quilt(st)er.

Ik ga voor al de bovenstaande redenen. En tijdens die bezoekjes komt er een opmerking over tafel waarvan je denkt "oh, is ook zo". Vaak had je dat zelf wel kunnen bedenken maar dat heb je niet gedaan, en als een ander het zegt dan komt het ineens over. Soms is die opmerking zowaar op meer vlakken toepasbaar dan alleen op het quilten en de techniek die je gebruikt. Soms zijn ze gewoon grappig, soms zijn ze wijs, soms bevestigend, soms gaan ze nergens over. Maar ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen. Net als mijn quiltprojecten wil ik die opmerkingen graag delen en dat ga ik hier doen. Meestal zonder toelichting, zonder vermelding van context want de meesten spreken voor zich.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten