Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

dinsdag 4 januari 2011

Tussendoortje

Ik heb de luxe van een hobbykamer helemaal voor mezelf alleen. Het grote voordeel is dat ik dus alles zo kan inrichten zoals ik het zelf wil, dingen kan laten slingeren, projecten laten liggen. Nadeel is dat als je van alles laat slingeren en liggen het een slagveld wordt vol met ruis. Dan moet er opgeruimd worden.

voorkant
Alles gaat dus terug op de plaats waar het hoort. De stofjes in de kast, projecten gaan terug in hun eigen opbergbox, garen in een bakje, scharen en pennen en stiften in een blik en rotzooi in de prullenbak. En laat me daar nu een zwak punt zitten.


Ik doe de prullenbak open en zie daar de afgekeurde-blommen-applique-blokken liggen. Zónde van het werk om ze weg te gooien daar moet toch wat mee te doen zijn dus ik vis ze uit de prullenbak. Strijk ze en besluit er een speldenkussen van te maken. Want bij een georganiseerde werkkamer hoort toch ook een speldenkussen voor de applique-spelden????

achterkant
Van het opruimen kwam niks meer. Wanneer ik verder ga? Geen idee. Waarschijnlijk de eerstvolgende keer dat ik over een krat met quiltspullen struikel of niks kan vinden of wanneer ik eerst moet graven om bij de juiste schaar te komen.


Opruimen kan altijd nog - iets maken is veel leuker.

2 opmerkingen:

  1. Oh wat herkenbaar, en inderdaad iets maken is veel leuker dan opruimen.Ik ben mijn hobbykamer ook aan het inrichten(ben er in blijven haken toen ik een hernia kreeg) maar ik kom ook weer allemaal leuke dingen tegen....
    Ach, zolang ik nog een leeg stukje op mijn naaiplank heb.....Fijne zondag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Precies ... dat éne kleine stukje op je naaiplank moet vrij zijn. En dan snel een paar dingen uitgraven en opruimen. Nét voldoende tot je het volgende leuke tegenkomt. Dan heb je weer ruimte om daar wat leuks mee te doen *grijns*.

    BeantwoordenVerwijderen