Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

dinsdag 1 februari 2011

Colour Catcher

Als ik iets altijd heb dan zijn het wilde plannen en ideetjes. Of ze door kunnen gaan is een tweede, en of ze even goed zijn weten we nooit tevoren. Deze keer had ik colour catcher doekjes gezien in de supermarkt.  Ze schijnen te helpen tegen het doorlopen van kleuren. Jaja is dan m'n reaktie het zal wel.

De bankhangquilt van Bennie moest gewassen worden. Daar zitten overigens al doorloopvlekken in wat we beiden (Bennie en ikke) niet erg vinden want van een bankhangquilt mag je verwachten dat het intensief gebruikt en bevuilt wordt. Bevuilt met name door blafbeest met drekpoten en kattenharen van 2 poezenbeesten want iedereen wil op en onder de deken. Twee kussenhoezen waren ook toe aan een wasbeurt. Hiervan was één nog niet gewassen, het was namelijk net afgemaakt en de krijtstrepen zaten er nog in. Maar poezenbeest had het gelijk geannexeerd. Ik kon het niet over m'n hart verkrijgen om hem er gelijk vanaf te jagen dus 2 dagen gewacht. En dat leverde het onderstaande gesprekje tussen Bennie en mij op.

B: Wat doen die doekjes?
K: Die schijnen de kleuren op te vangen
B: Werkt het echt?
K: Geun ideu
B: mmmm
Doekjes onderin, wasmachine aan en gaan.
K: Bennos die doekjes zijn verdwenen!
B: Weet je dat zeker?
K: Ooooh ze liggen hier onder
B: Wat voor kleur waren ze eerst?
K: Wit
B: Nou, dan hebben ze behoorlijk wat kleur gevangen want nu zijn ze zwart! Kun je ze eigenlijk opnieuw gebruiken?
K: Denk het niet.
B: Juist ....  

Nu ga ik de droger leeg halen. Zien of de doekjes hun werk goed gedaan hebben !

Niks mis met die colour catcher doekjes. De hoes is er prima uit gekomen. Kattenbeest ligt er nog niet op dus kon mooi een foto maken. Als je op de foto klikt dan krijg je een vergroting zodat je het doorpitwerk kunt bekijken.

Update: Meneer Romeo is exact 5 minuten na het maken van de foto weer op het kussen gaan liggen en is er nauwelijks weg geweest. Ik geloof dat ik een nieuw kussen voor mezelf moet maken.

1 opmerking: