Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

woensdag 23 maart 2011

Zucht ......

Hoe krijg ik het voor elkaar! Van de grote schoonmaakaktie in de hobbykamer is niks meer te zien. En ik heb toch heel erg mijn best gedaan om het netjes te houden. Kattenbeest ligt op de ontruimde strijkplank te snurken maar het is voor de rest net zo'n puinhoop als voor de schoonmaak. Hoewel ... het is nu wél schoon. Er zijn echter verzachtende omstandigheden want het is niet geheel mijn eigen schuld (vind ik).

Als er al sprake is van een vaste routine van moi is het 's ochtends wakker worden met bakkie thee, achter laptoppie, mailtjes lezen, blogs lezen, reakties lezen, verzinnen wat ik vandaag ga doen en wat ik moet doen. Moet is in huize Horderwiek een ruim begrip dus daar kun je alle kanten mee op tenzij het verplichtingen zijn waar je met goed fatsoen en verstand niet onderuit kunt en/of wilt. Maar ik dwaal af .....

Vanmorgen zat er een mailtje van een quiltvriendinnetje in m'n mailbox. Of ik boek zus en zo ook had. Ik eventjes bellen en lang verhaal kort (want een telefoongesprek tussen haar en mij eindigt meestal als een van ons ongelooflijk moet plassen) iemand van haar bee was aan het opruiming houden en deed boeken en tijdschriften weg. Nu ben ik onwijs van de lapjes en stofjes maar quilttijdschriften, nee daar heb ik niet "veel" van. En "genoeg" qua stofjes en tijdschriften bestaat volgens mij niet. Dus ik heb die mevrouw gebeld. Nee, ze wilde er niets voor hebben, ik mocht alles zo meenemen. Ze zou het alleen wel leuk vinden als ik een project voor haar zou willen afmaken. Natuurlijk wilde ik dat wel en zo ben ik een stapel tijdschriften en een bult scraps rijker.

Project dat ik af moet maken. Mooi he?
Ik zie me al zitten strakjes als het warmer wordt met tijdschriftjes op het balkon. Het is daar nu nog te koud want we hebben pas aan het eind van de dag zon, rond een uur of 4. En dat project afmaken gaat ook lukken. Zal wel wat advies moeten inwinnen want het is met roosjes en daar ben ik niet zo goed in. In de stapel scraps zaten er enkele stofjes die er leuk bij passen. het moet een wandkleedje worden. Ik zat te denken aan een eenvoudige rand er nog om en dan doorpitten. Ik heb alleen geen bruin met roosjes of een ander beige/bruin stofje. Ik denk dat ik een eenvoudig figuratief patroon ga gebruiken om door te pitten. Wellicht staat er wat in die mooie tijdschriften!

Heeft iemand advies? Ik hoor het graag!

4 opmerkingen:

 1. Wauwie wauwie wat een mooie stofjes, precies mijn kleurtjes!!!Ik dacht al, Kathinca en roosjes wat moet ze daar nou mee??..
  Sneup eerst maar eeens in die leuke tijdschriften voor wat inspiratie,misschien dat het je toch lukt met roosjes, uitdaging toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik denk dat Klaske wel een goed idee bracht, kijk eerst voor de inspiratie even door wat tijdschriften.(niet meteen alles, want dan kom je de eerste tijd niet weer aan het quilten toe ben ik bang;-) )
  heb ook niet bruin met roosjes voor je liggen, sorry. Maar het zijn prachtige stofjes.
  veel succes. groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha! Tijdschrift 1 leverde gelijk een ideetje op. Er stond een kussenhoes met op wit geappliqueerde vlinders en gepatchte vierkantjes. Wat nu als ik ongeveer een kwart van van deze top neem en daar een vlinder op zet. Op de 3/4de die dan rest kan ik dan een mooie bloem quilten. Rest me dan nog een eenvoudige rand te vinden, of wellicht volstaat een biesje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zie je wel? Tijdschriften:Een bron van inpiratie ;-))

  BeantwoordenVerwijderen