Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

dinsdag 5 april 2011

Wedje maken schat????!!!

Zo af en toe doe ik aan koken in grote hoeveelheden. Vooral met hachee, goulash, pastasaus, nasi, macaroni, soep. In een bakje net voldoende voor 1 persoon of in een magnetronschaal voor 1 persoon en dan de vriezer in. Erg dankbaar is dat voor de dagen dat je "geen zin" of "geen tijd" hebt, of dat het "te warm" is om te te koken. Onze vriezer zit volgens mijn geliefde echt bom-en-bom-vol.

Vandaag stond er macaroni op het menu en de soep was op, de kippenbouten in de aanbieding en dus werd er weer gekookt. Maar liefst 9 porties kippensoep en 4 magnetronschalen moesten een plekje in onze 6 laden tellende vriezer vinden. Tink, dat krijg je er nooit in hoor zegt mijn lief bezorgd. Jawel hoor beweer ik. Lief heeft er een hard hoofd in en zegt nogmaals dat het me écht niet gaat lukken. Wedje maken dan maar schat?????!!! Gretig hapt hij toe. Ik voel me lief vandaag en hij mag de inzet bepalen. Een stofje roept hij. Een meter, stel ik voor. Okidoki, het lukt je toch niet. Is goed schat, help maar even de bakjes te verplaatsen richting vriezer. Hij kijkt me eventjes aan. Ik trek een lade open, verplaats het een en ander en hoppakee, alles zit er in. Vol ongeloof kijkt hij me aan en zegt "ongelooooooooflijk het lukt d'r ook nog!".

Ik kan het niet nalaten om het nog eventjes in te wrijven en zeg "tja dát krijg je als je met me wedt" want volgens de huidige stand van zaken staat hij ver maar dan ook heel ver achter met de gewonnen weddenschappen die afgesloten zijn in de bijna 12 jaar dat we verkering hebben.

Nog een wedje maken schat???!!! Want stofjes heb je nóóit genoeg!

Edit: Lief beweert nooit weer een wedje met me aan te gaan. Plus hij is het niet eens met de stelling stofjes e.d. heb je nooit genoeg sinds de plank naar beneden is gekomen. GRRRR

4 opmerkingen:

 1. Tja, nooit wedden met een vrouw dat er niets meer in past. Wij zijn toch ook meester in koffers pakken, handtassen passen. ALTIJD past er nog die ene leuke jurk, of gaaf shirt in.
  Stofjes zijn er zeker niet genoeg. Maar wie had die plank ook al weer opgehangen??? Zou het daar niet aan liggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geinig stukje en heel herkenbaar!!

  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou zeg heb je nog geen stofjes genoeg? ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :-)
  Overduidelijk: wederom bewijs geleverd: vrouwen kunnen systematischer te werk gaan.
  Ik krijg altijd alle vakantiespullen in de auto en dan kunnen we ook nog door de achteruitkijkspiegel kijken. Dat heeft mijn lief nog nooit voor elkaar gekregen :-)) En dan nog beweren dat het niets te maken heeft met logisch nadenken...!
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen