Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 17 juni 2011

Nieuw Speelgoed

Vorig jaar heb ik van mijn lief EQ7 gekregen omdat ik m'n geslaagd was voor m'n rij-examen. Ontzettend gaaf speelgoed is dat programma. Ondanks dat het soms niet kan wat ik ervan vraag en zou willen. Het programma gaat namelijk regelmatig over z'n kouwe theewater. Niet getreurd, ook daar leer ik van. Inmiddels gaat het blokken tekenen en quilts ontwerpen prima. Dat vindt EQ7 ook want het programma gaat zelden meer over de rooie. De applique blokken blijven echter gedrochten. Met potlood en gum maak ik redelijke tekeningen, dat zou op de computer logisch gezien ook mogelijk kunnen zijn. Dus heb ik het boek EQ6 applique drawing aangeschaft. Heb het nu ongeveer een week en ben er al menig uurtje zoet mee geweest en zal er nog vele uren plezier aan beleven. Naast de vele "oh zit dat zooooo!" en "dat had ik zelf kunnen verzinnen, waarom heb ik dat niet zelf verzonnen!?" en "doh muts!" momenten heb ik ontzettend veel geleerd en mijn tekenvaardigheid is met sprongen vooruit gegaan. Tekenvaardigheid in EQ7 bedoel ik dan he? Ik denk dat ik maar eens serieus een originele Kathinca-quilt ga ontwerpen.

6 opmerkingen:

 1. Spannend!!!!!!!!!! niet te moeilijk he :))))
  speelse...........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dit lijkt idd een super speeltje.
  veel plezier er mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je het helemaal in't snotje hebt, moet je het mij ook maar eens leren!! Fijn weekend en succes met je Kathincaontwerp.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Finally found a translator on iGoogle. Doesn't translate great but at least I can understand some of what your writing. Can't sleep tonight, thought I'd visit your blog. You are much braver than I with EQ. Have fun designing!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super, die quiltprogramma's, alleen toch wel een beetje jammer dat het veel (computer)tijd kost om het te snappen. Je moest het eigenlijk gewoon meteen kunnen ;-) Ik ben wel heel benieuwd wat je Kathinca-quiltontwerp gaat worden. Veel tekenplezier! groetjes Peti

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat EQ verhaal toch wel ingewikkeld. Daardoor neem ik me onvoldoende tijd om er goed wegwijs in te worden.
  Ik vind je tweets heel schattig. En verder zou ik graag in Tulip Hill Drive 23 willen wonen:-)

  BeantwoordenVerwijderen