Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 13 juni 2011

23 Tulip Hill Drive

klik voor een vergroting
Je kunt diverse redenen hebben om een quiltproject te verzinnen of beginnen. Als er een kampioenschap komt met verkiezingen van de gekste ga ik de reden voor het maken van de Home Sweet Home opgeven. Namelijk: "ik vond de cirkelbloemen zo mooi". Denk dat ik een goede kans zou maken om te winnen ook nog.

Zoals zo vaak wanneer ik aan een project begin dacht ik ook bij dit blok "hoe moeilijk kan het zijn". Soms blijkt het inderdaad mee te vallen soms ook niet. Biastapemaker, veul spelden, leuk stofje, dat was het plan van aanpak. Eerste poging, tweede, derde, vierde, vijfde ... het zag er niet uit! Op cursus gevraagd aan Ankie om het uit te leggen. Biesje van cm breed snijden, rijgen en op stof spelden. Zo kan het ook. Waaaaaah nee dus. Kreeg het niet voor elkaar en ik heb me tijdelijk gewonnen gegeven.

Tot ik bij de quilttentoonstelling in kasteel Cannenburch een stofje zag die schreeuwde "maak van mij de mooie cirkelbloemen van de home sweet home!!!" Stofje gekocht. Thuis gekomen diep adem gehaald. Biesjes gesneden van anderhalve centimeter want mieren met 1 cm doe ik niet meer en door de biastapemaker gehaald want rijgen doe ik ook niet weer. Klauwtjes gebrand aan het strijkijzer (dit begint een gewoonte te worden). Blik op oneindig en spelden maar. Zowaar het lukte! De eerste nog wat onwennig maar de tweede ging beter en nummer 3 en 4 gingen zowaar soepel. Heb de 5de niet gedaan want mijn bloemen vallen wat groter uit dan het origineel. Had die wel gespeld maar dat werd wat teveel van het goede. En nu ik eenmaal door heb hoe het werkt ga ik dit vaker doen want ik vind het effect erg leuk.

Ha! Is het me toch gelukt! Score: 1-0 voor mij! Sliep ût HSH!!!11 opmerkingen:

 1. Oooo,je blok is weer héél goed geslaagd.
  Was al héél benieuwd waar je nu mee bezig was.
  Spiraaltjes draaien dus...;-)
  Wel moet zeggen ze zijn goed gelukt,he.
  Alles is moeilijk tot je het eenmaal door hebt.
  Succes met je nieuwe verslaving...spirelli's...;-)
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gelukt je blok met bloemen!
  Niet handig hé om telkens je klauwtjes te branden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super blok geworden, nu je vingers nog bijtijds terug trekken van het strijkijzer, dan ben je op de helemaal toppie bezig ;) (wel herkenbaar overigens.)
  groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo doorzetter......en wat mooi zijn je cirkels,goed gelukt dit blok meid:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind je blok met de cirkelbloemen erg mooi geworden. Heb staan twijfelen om het boek te kopen, maar ik ben nu overstag. Ga hem binnenkort halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geworden je bloemen, veel plezier met het volgende huisje!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind je blok prachtig en de bloemen zijn supergoed gelukt.
  Groeten, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi dat het gelukt is. Ik had ook bies met een biais maker gemaakt en de bloem opgelijmd met die lijmpen die velen bij de hexagonnen gebruiken, dan nog hier en daar een dwarse speld en dat lukte prima. Die lijm is ook reuze handig bij alle andere kleine stukjes in deze quilt (ik heb hem al af) zoals raamsponningen, steeltjes, blaadjes en besjes... Veel plezier met de volgende huizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. applaus: het ziet er supergoed uit!!!!
  ik ben helaas nog blijven steken bij het eerste huis....misschien wil ik teveel......;)
  gelukkig dat je dan ineens de 'hup' krijgt, he, en verder kunt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kom via de vraag op het PB op je blog, leuk! en ik vind je huis schitterend, met die rolletjes zo, prachtig, fijn gevoel als het dan zo lukt he?

  Groetjes, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen