Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 11 juli 2011

41 Thistle Hill Terrace

klik voor een vergroting
Weer een blok klaar van de Home Sweet Home. Ik heb er geen geheim van gemaakt dat dit ontwerp niet echt mijn ding is. Toch vind ik naarmate het project vordert het steeds mooier worden. Ik heb al eens de blokken naast elkaar gelegd en ben best wel heel erg tevreden over het resultaat.

Wat ik verrassend vind is dat ik op de foto's dingen zie die ik een volgende keer anders zou doen, of beter zou doen, of overnieuw zou doen, of juist iets wat ik heel mooi vind, die ik op het blok niet zie. Zo zie ik nu dat het vogeltje leuk gelukt is. Ik vond het vogeltje eigenlijk gewoon heel erg lelijk als onderdeel van het patroon maar had tegelijkertijd geen idee hoe ik het aan moest passen / veranderen dus heb het beest gewoon in de boom laten zitten. Het werkt namelijk wel in het patroon als geheel. Ik had vooral twijfels over de kleur. Of het niet te paars werd met de ook al paarse bloemen en de roze spijltjes van de ramen en het roze van de deur. Volgens mij is dit blok wel weer geslaagd.

Blok 5 is in de maak ... veul besjes zitten daarin. Dat wordt vals spelen met knopen want ze zijn heul klein!

6 opmerkingen:

 1. Toen ik de foto zag dacht ik gelijk wat een super leuke kleur voor de vogel! Dan is het lachen dat jij er twijfels over had, hihi!
  Prachtig blok,
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het een leuk geheel worden.
  te veel wimmetjes en andere dingen houden me tegen, maar ik vind em super leuk worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is wel weer een erg gezellig huis geworden, ben benieuwd hoe je bessenhuis gaat worden, veel besjes maar ik vond dat wel het mooiste huis! (ps ik heb gesmokkeld met vliesofixbesjes)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je mooie vogeltje heeft een prachtig plekkie hoog in de boom,naast een mooi huis..Mooi blok, heb je weer prima gedaan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I really love these houses, I can't wait to see what you do in the borders!

  BeantwoordenVerwijderen