Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 19 augustus 2011

Farmers Wife QAL deel 5

Marga had het idee om 2 dezelfde blokjes te maken deze week en aan mij de eer om te kiezen. Het zijn nummer 7 Birds in the Air en 8 Bouquet geworden. Ik alle blokken maken en heb (nog) geen favorieten ertussen dus ik ga heel saai van nummer 1 tot en met nummer 111 af. Uitzonderingen daargelaten. Valentina had vorige week een berichtje achtergelaten en wilde graag meedoen aan het vrijdag posten. Gedeelde vreugd is volgens mij dubbele vreugd dus bij deze bestaan we naast de FWQAL uit een groepje van 3. Wie weet tot hoeveel "vrijdagposters" we uitgroeien. 

Vorige week had Marga zich een slag in de rondte genaait en 5 blokken gemaakt en ik "maar" de gebruikelijke 2. Zij wil graag synchroon lopen met de FWQAL op Flickr maar die ambitie deel ik niet echt. Sterker nog, ik ga regelmatig kijken naar wat zij daar allemaal voor moois gemaakt hebben maar zou niet weten in welke week ze bezig zijn. Ik zou eigenlijk niet weten in welke week ze zitten. Erg he? Mee doen aan een quiltalong en niet op de hoogte zijn. Toch heb ik deze week een beetje meer gemaakt. Gewoon omdat ik me vergeleken bij de ijver van Marga een lui ding voelde en heb maar liefst 6 blokjes geproduceerd.

Blokje 7 vond ik erg lastig met al die relatief kleine stukjes en dan ook nog de puntjes op elkaar krijgen. Hoe secuur ik ook werk ik vind het altijd uitdaging om die goed te krijgen BRRRR. Formaat driehoekjes zoals in de Broken Dishes ligt mij beter. Blokje 10 heb ik de kleuren per ongeluk omgewisselt. Had eigenlijk een paarse strik gewilt maar kwam ook daar weer later achter dom kijken zo van huh? hoe-kan-da-nou??? En natuurlijk pas toen het al in elkaar zat. Ik denk dat ik nog vele van die momenten krijg met dit quilt. Ondertussen heb ik ontzettend veel plezier. Bij elk blokje een leuke stoffencombinatie vinden blijft een uitdaging.


Nog 97 te gaan. Wat lijkt het gelijk een stuk minder als het aantal te gaan onder de 100 is.

010 Bowtie
007 Birds in the Air

08 Bouquet
009 Box
011 Broken Dishes
012 Broken Sugar Bowl


6 opmerkingen:

 1. Wat leuk, Kathinca! Ik vind ze allemaal heel leuk, en ik ben jouw eens: heerlijk blijven stitchen en gewoon genieten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind ze te gek, strik is hartsikke leuk zo. Leuk om te zien wat een stofje kan doen met het zelfde patroon. Jij gebruik ook hele mooie stofjes hoor.
  Op naar de volgende twee, drie, vier.....

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blokken laat je zien. 6 stuks is zeker de moeite waard.
  Groeten, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Flink doorgewerkt. Wat me er weer aan herinnert...dat ik eigenlijk ook weer wat tijd moet besteden aan de Farmer's Wife.
  Maar ja, weer gegrepen door die graceful garden.

  BeantwoordenVerwijderen