Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 23 september 2011

Farmers Wife QAL deel 10

Het is me gelukt om deze week 4 blokjes te maken. Dat is maar goed ook want geen blokjes maken werkt niet echt motiverend. Ik merk dat hoe meer ik werk met deze stofjes die niet echt mijn ding zijn, het steeds gemakkelijker wordt.

Zo wist ik gelijk dat ik blokje 21 in die stofjes wilde maken. Ik houd van harde kleurcontrasten en daar ben ik zeker in geslaagd. Blokje 25 was een kwestie van kijken welke stofjes er nog niet of weinig in zaten en een flinke stap buiten mijn comfort zone zetten. Het resultaat heeft me positief verrast. Blokje 26 was qua kleurenkeuze gemakkelijk, ik was lui dus heb het zo ongeveer volgens het boekje gedaan. Of het nu zwart of blauw is weet ik niet, en stiekem interesseert het me ook niet, het is gewoon mooi. Blokje 30, End of Day had ik zoiets van mwah mooie stofjes maar of dat gaat werken??? Kweenie. Nou kweetwel dat ik er zeker geen spijt van heb.

Het enige wat deze muts te zeuren heeft is dat de blokken wederom niet zo flateus op de foto staan als moi zou willen. Dat kan ik niet uitstaan maar ik ben te lui om te proberen nog meer foto's te maken. Ik maak al tig en daar kies ik dan de leukste, mooiste of beste uit.

Totaal score = 88 - 4 = 84 te gaan
En nu ga ik een kijkje nemen bij Marga, Nadine en Valentina om te zien wat zij deze week gepresteerd hebben.

25 Cups and Saucers
21 Contrary Wife


30 End of Day
26 Cut Glass Dishes

6 opmerkingen:

 1. Leuke blokjes, ga er nogal eens mee de mist in met meer contrast tussen de stofjes van een blokje. Vier stuks gaat lekker zo.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 4 blokjes, je gaat als een speer. Ondanks dat ze blijkbaar niet zo mooi op de foto staan vind ik ze wel heel mooi geworden.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heej muts, heb je geen scanner? Doe ik ook met mijn blokjes van de N.I, het is even werk maar het resultaat is goed, tenminste bij mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben benieuwd wat voor een sashings je gaat gebruiken. Zelf heb ik een lichte kleur gebruikt. Ga je ook al blokken aan elkaar zetten? Ik zie t graag een keer. Mooie blokjes hoor en wat een tempo!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kathinca, ik had je blokjes al bewonderd sinds vorige week, maar ik kon geen reactie achter laten! Ik begrijp dat deze kleurtjes zijn niet je lievelings; en toch, K ze zijn echt echt mooi, en ik kan je al voorstellen wat een pracht quilt het wordt! k bewonder je, Meis!

  BeantwoordenVerwijderen