Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 28 november 2011

89 Strawberry Hill Drive

klik voor een vergroting
Het achtste blok van Home Sweet Home is éin-de-lijk klaar. Gewoonlijk word ik van aardbeien erg blij en vind ze vooral erg lekker. Bij deze aardbeien scheelde het een haar of ik had alle Home Sweet Home blokken bij elkaar gepakt, in een doos gegooit en m'n eerste UFO geproduceerd.

Ja, eerste UFO, dat lees je goed. Voor het gemak tel ik niet een sampler mee waar ik ooit aan begonnen ben maar die ik niets vond. Een quilt met scheve huisjes ligt ook in een la. Die wordt gemaakt met heul veul heul kleine stukjes met de paperpiecemethode. Ik ben een beetje paperpiece-gehandicapt maar deze ga ik ooit afmaken. Gewoon als tussendoortje. De geplande einddatum is ongeveer Sint-Juttemis. De derde UFO die niet meegerekend wordt is een heksen applique quilt die ik "wel even" zou maken voor een vriendinnetje die helemaal into heksen was. Had geen idee van applique en die heksen, nou die belandden in een la. Inmiddels is vriendinnetje niet meer into heksen dus ik hoef me niet schuldig te voelen. Conclusie .... ik heb geen UFO's.

Terug naar Strawberry Hill Drive. Op een of andere manier wilde dit aardbeienblok maar niet af. Ik wilde het wel klaar kijken. Eenmaal af heb ik er een tijdje naar staan kijken en kwam er achter dat er "iets niet klopte". De vogel had geen pootjes! Dan maar met een kettingsteekje pootjes borduren. Het zijn spillepootjes geworden maar ik weiger het uit te halen en overnieuw te doen.

Nu snel verder met het laatste blok aan m'n been. Ik wil eind december deze top in elkaar en gesandwicht te hebben. Heb dus nog ongeveer 5 weken. Moet lukken ... toch?!

12 opmerkingen:

 1. hij is echt super mooi je blok.
  Ik ben zelf halve wege blok 1 is echt verslavend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi blok!Zet'm op hè, met de laatste loodjes (blok) Het wordt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och meisje toch....zo'n mooi blok.
  Je gras en de stof van je huis is zo apart?
  Die geeft zo'n mooie uitstraling.
  Héél mooi gedaan.
  Succes...het einde is in zicht.
  Groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zet ém op met dat laatste blok! Nog even volhouden en je hebt een geweldige quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind je blok heel mooi geworden, hoor. Maar zo te lezen is het niet je favo quilt. Ik wil er juist mee gaan beginnen in januari.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind het nog steeds knap dat je dat kan. Mooi blok hoor en er zijn vogels die hebben gewoon wat dunnere pootjes.

  Groetjes,
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. How nice it would be to live at 89 Strawberry Hill Drive. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed gedaan! Weer eentje af!
  Die van mij ach... misschien volgend jaar nog een blokje maken..
  maar... of het ooit een quilt wordt... mijn smaak voor kleur is verandert... kan je hebben met een quilt waar je te lang mee bezig bent hihi!
  Ben erg benieuwd hoe die van jou er in totaal uit gaat zien!
  fijne dag,
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Moet lukken hoor! Ziet er goed uit je blok!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een prachtig blok, nog een te gaan, dat zal wel een heerlijk gevoel geven.
  Zelf vond ik de sterren altijd zo'n gehannes.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat twee van die 'beien' zoveel last kunnen veroorzaken........;)
  Een soort van aardbeienallergie misschien??
  whatever, je blok is leuk en je bent verder dan ik. Ik heb 'ergens' nog een half blok liggen, mijn eerste, en dat begint zolangzamerhand uforiaanse trekjes te vertonen!!!
  Dus jij woont in de buurt van de Ganzerik: bofferd!!!
  Je blokken voor het boerenvrouwtje gaan wel supersnel ...en leuk!!!
  Succes met je deadline en je hebt n og wat van me tegoed.......komt nog,hoor!!! Een mens kan soms zo druk zijn, weg zijn, of nog erger; elke keer veel te veel tijd verdoen achter de computer!!!
  Maar ik kom terug.........
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Maar je blok is toch maar af en mooi geworden ook. Ik ga je volgen en zie dat je met de Farmers Wife bezig bent. Ik hoop het boek binnenkort te krijgen en ga er dan ook aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen