Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 11 november 2011

Farmers Wife QAL deel 13

Een race tegen de klok was het deze keer om de blokjes af te krijgen. Er kwamen allerlei dingen tussendoor die niks met lapjes en draadjes te maken hadden. En deels eigen schuld natuurlijk, moet ik maar óf niet een nieuw speelproject beginnen. Of gewoon beter m'n tijd indelen.

Natuurlijk zul je zien dat het in elkaar zetten van de blokjes een compleet rampenplan blijkt. Stofjes waren zo gekozen. Ik blijk zowaar te wennen aan de stofjes en wat sneller keuzes te kunnen maken. De blokjes leken ook niet al te moeilijk. Kat in ut bakkie. Niet dus. De kleine driehoekjes van blokje 34 had ik de eerste keer te klein gesneden. Kom ik natuurlijk pas achter wanneer de boel bijna in elkaar zit. Ik houd mijn mond maar over blok 33. Dat is zowaar het eerste blok dat beter lijkt op de foto dan in het echt. Serieus, in het echt is het zonder overdrijven een gedrocht. De rechte rode tussenstukjes zitten niet boven elkaar. Hij is scheef en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Wat op zich knap is want we hebben het hier over een blok van 6 bij 6 inch en als ik goed geteld heb 27 stukjes. Blok 33 gaat dus overnieuw.Blokje 35 kan ik niks anders mee dan tevreden zijn met stofjes én hoe het in elkaar zit.

Ik voel me net Popeye. Vreselijk in elkaar geslagen door Brutus met zijn spieren en verstand als een doperwt. Ik ga eette die spinnatsj, flex m'n spierbundels in armen en voeten en ga volgende week weer verder met de blokjes GRRRRR.

Deze update / week blokjes maken ga ik héél snel vergeten.
77 - 3 nog 74 te gaan.
33 Farmer's Puzzle
34 Flock
035 Flower Basket

4 opmerkingen:

 1. Ach, op de foto's zien ze er alle drie heel goed uit.
  Van 33 vind ik vooral je stofkeuze erg goed.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie blokjes met scherpe puntjes!

  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jammer dat het zo'n worsteling was, de blokken zien er nu heel mooi uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ook vanaf deze kant ziet het er goed uit, maar een speldenkussen is altijd een nuttig ding ;) (zo heb ik inmiddels ook al een hele verzameling, en er is weer eentje in aantocht ;),haha)
  succes met het opnieuw maken van je blokje

  BeantwoordenVerwijderen