Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

dinsdag 20 december 2011

Grote Stappen Snel Thuis deel 10

Zowel de twee- als 4-potige inwoners van dit huis zijn grote fans van dekentjes. Ik zit, lig of hang dus ook nooit alleen op de bank onder een dekentje. Uitzondering hierop is wanneer ik een nieuw quilt zit te pitten. Een nieuw quilt is voor mij alleen totdat het afgewerkt is. Dan deel ik het quilt. Het is alleen een beetje jammer dat het 4-potige spul dat weigert te onthouden. Zo lang ik bezig ben valt het mee. Zodra ik weg ben gaat er iemand stiekem op liggen. Lekkul wallum!!!! Ik doe net alsof ik niks zie en van niks weet. Wanneer ik terug kom en weer bezig ga dan is er teveel aktiviteit en verkast men. Men is in dit geval Romeo. Hij perst zich in het kleine vrije hoekje naast me en kijkt Bennie aan van "en wat had jij nou weer???? Het is toch potdorie van de pot gerukt dat hier een lekkul wallum dekentje op de bank ligt waar ik niet op of onder mag en dan zwaai jij ook nog met een camera in m'n gezicht! Fraaie bedoening GRRRR".

Het pitten gaat echter niet zo soepel als ik had gehoopt. Ik heb last van stroeve naaldjes. Had een oproepje op het prikbord gezet en daar kwam meerdere malen de tip binnen om de naald af en toe door je haar te halen. Ik kwam niet meer bij toen ik het las. Maar ik zei de gek probeer heeeeel veel dus ook dit. Het werkt als een tierelier. Heb alleen een probleem ... m'n haar is van dat fijne piekhaar wat zo statisch is als maar kan. Heb het naaldje dus al een keertje vast gehad in m'n haar. Geloof me, dat is niet sexy. Nog maar eventjes oefenen met de naaldje-door-haar-techniek.

 


3 opmerkingen:

 1. Haha...ja door het haar dat kan ook maar je kunt hem ook even langs een kaars halen dat helpt ook meestal.
  Mooi patroon ben je aan het quilten, een vlinder zo te zien.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oefening baart kunst,haha.
  Tja met een breinaald door het haar gaat wat beter, maar die wil niet zo goed doorpitten hé?!
  Veel plezier bij het doorpitten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stukje zeep en daar af en toe inprikken is misschien ook een optie. Tja het maakt de viervoetige echt niet uit of het gequilt is of niet. Het ligt op een algemene plaats dus mag men daar gebruik van maken.
  Knap dat je deze met de hand gaat quilten, het is geen kleintje. dat grote stappen snel thuis is dan vanaf nu van de baan?
  Je tweetsblok is weer een plaatje geworden, hoe groot word deze quilt in zij/haar geheel?
  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen