Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 12 december 2011

Grote Stappen Snel Thuis deel 9

Sint Nicolaas is weer het land uit dus de kerstboom moest opgezet worden. Geen sinecure hier in huize Ongeregeld.

De baas en ik hebben nogal verschillende ideeen over wat leuk en gezellig is met kerst. De baas zou het liefst het hele huis vol zetten met allerlei kerstige kerstspullen terwijl ik een boom, wat kerststerren (de planten) en een paar kerststukjes voldoende vind. Ik ben meer van het gasten ontvangen en koken en lekker tafelen. We zijn er al vroeg in de verkeringstijd achter gekomen dat samen de kerstboom opzetten geen goed idee is. Ieder jaar hebben we het geprobeerd en ieder jaar opnieuw dreigde de boom het raam uit of over het balkon gekiepeld te worden. Sinds een paar jaar doen we het anders. De baas zet de boom op en ik verdwijn uit de woonkamer.

Dit jaar heb ik bloemen op een quilttop gezet. Na goed op een aantal leerpunten gelet te hebben uit de vorige post en een paar nieuwe lessen geleerd te hebben was de klus zo klaar. De laatste bloemen gingen soepeler dan de eerste.  Het enige wat misschien nog mooier zou zijn was dat de bloemen gefestoneerd zouden zijn op de machine in plaats van een klein zigzagsteekje. Het resultaat is precies zo als ik wilde. Met een paar kleine aanpassingen in de strategie zal ik zeker nog eens appliqueren met de naaimachine. Er is al een idee in ontwikkeling. Maar eerst moet Grote-Stappen-Snel-Thuis-Quilt-Moet-Een-Nieuwe-Naam gesandwicht en gequilt worden en een paar andere projecten afgerond worden.

De foto is niet van de totale quilt. Die kreeg ik er niet op vanwege nou ja, bomen en dozen etc. Hij is ook niet recht genomen. Ik vind het effect wel grappig moet ik toegeven.

6 opmerkingen:

 1. Hij is echt super mooi geworden.
  Nu quilten wordt ie nog mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed gelukt,toch?
  en dat met die boom is nog niet zo gek geregeld.
  maar omdat ik ook van de gasten ben hebben we geen plek voor de boom... dus probleem opgelost ;)
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. A great quilt, the flowers make it fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sinds vorig jaar geen boom in huis hier en dat valt eigenlijk best wel. Twee niet te bescheiden kesrtstukken op voor en eettafel de slinger {kerstkaartenhouder moet nog gequilt worden}met kerstkaarten en klaar is dit huis. De natuurlijke lichtjes {veel waxinelichtjes en kaarsen} zorgen genoeg voor sfeer. Je quilttop ziet er schitterend uit. Weet je al hoe je de quilt gaat quilten?
  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen