Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

zaterdag 10 december 2011

Grote Stappen Snel Thuis deel 8

Ik geloof dat ik op zoek moet naar een nieuwe naam voor dit quilt want het is allang niet meer grote stappen snel thuis. De opzet was een quilttop te maken dat er gelikt uitziet maar eenvoudig en snel in elkaar te zetten is. De blokken zaten snel genoeg in elkaar en toen bleek er een addertje in het gras te zitten. Mijn handen bleken te klein om de hoeveelheid stof vast te grijpen om de bloemen er met de hand op te appliqueren. Sh*&!

En daar kom ik achter wanneer ik al 2 bloemen en jawel de grootste vast heb zitten. Na een paar dagen noest doorwerken en natuurlijk op zaterdagmiddag! Dubbel Sh*&! Whoaaaaa. Snel vliesofix geregeld, Marina was zo vriendelijk om op te sturen. Dinsdag lag het in de brievenbus. Woensdag gebeld om te vragen hoe je vliesofix gebruikt en daarna was het gaan met die banaan. Dacht ik. Not. Het tekenen van de bloemen op de papierkant ging snel genoeg. Het knippen ook. Bleek dat ik vergeten was dat ik de bloemen in spiegelbeeld had moeten tekenen. Nu pasten ze niet op de stoffen bloemen die ik al geknipt had. Drie keer Sh*&! nou ja het was ietsje meer dat er aan schuttingtaal uit m'n mond kwam. Dat heb ik nog even herhaald toen ik er achter kwam dat ik ook nog de grote bloemen los moest tornen die al vast zaten want het verschil in techniek zou je natuurlijk zien. Gelukkig had ik meer dan voldoende stof dus het was gemakkelijk op te lossen. Al met al heb ik een paar wijze lessen die ik geleerd heb (in willekeurige volgorde):

1 - Zorg dat je de bloemen goed vast strijkt. Je hebt er niks aan als er stukjes los zitten.
2 - Neem een verse naald.
3 - Leg je stof zo plat mogelijk en controleer dat er geen stukjes onder zitten die er niet onder horen want als je andere delen vastnaait dan wat moet dan word je niet blij.
4- Ga langzaam want dan heb je meer controle over je machine en kun je gemakkelijker je werk draaien.
5 - Stel je steeklengte en steekbreedte wat kleiner in en test of je de gewenste breedte hebt op een proeflapje.
6 - Laat de naald in je werk zitten als je het voetje naar boven moet doen om je werk te draaien. Zo kan je werk niet verschuiven.

Ik dacht dat machine-applique gemakkelijker zou zijn maar het viel niet mee. Degene die het appeltje-eitje vindt mag mij uitleggen hoe hij of zij het doet. Het is leuk dat zeker maar ik vind het vooral zwaar. Voor m'n nek en schouders en heb dus na iedere bloem pauze genomen om deze te ontspannen. Naaimachinewerk houdt in dat ik gauw in een verkeerde houding zit. Eigenlijk zou ik een lagere tafel willen hebben met daarin de naaimachine verzonken. Als iemand een handige man of vrouw heeft die dit voor me kan doen houd ik me aanbevolen. Zijn of haar beloning is eeuwige dankbaarheid.

Nu ga ik snel verder om nog een bloem vast te zetten voordat ik ga snurken.


3 opmerkingen:

 1. Ze zeggen weleens haastige spoed is zelden goed, zo te horen ben je daar nu ook achter..
  Is Bennie of jijzelf niet handig met decoupeerzaag? Zaag je gewoon een stuk uit je plank.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsja wat moet men hier op zeggen.
  knap dat je doorzet ;)
  enne succes met de rest

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb sinds kort een bureau tafel die erg laag gezet kan worden, werkt heerlijk. Daarvoor de bureaustoel in de hoogste stand. Als tip heb ik er nog eentje voor je, zet een dik boek tegen je voetpedaal dan geef je ook niet zo gauw teveel gas zeg maar. Zal je de foto's sturen met wat ik bedoel.
  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen