Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

woensdag 25 januari 2012

Home Sweet Home Halve Finale

klik voor een vergroting
TADAAAAA hij is af !!! Oh wat voelt dat lekker zeg! Het was nog even doorzetten met de gansjes maar die zaten zo aan elkaar. En hoe scheef die blokken ook aan elkaar zitten naar mijn gevoel, die rand zit als gegoten. Dus dat scheef zal ook wel meevallen, heb het ook niet nagemeten. Niks uithalen, ook al heb ik de zijkanten verkeerd om gezet. In plaats van dat de gansjes doorlopen gaan de puntjes naar elkaar toe. Soit. Ik vind het mooi en goed zo. Hij ligt opgevouwen in de kast. Volgende week mag hij er weer uit, dan ga ik eens met frisse blik bekijken hoe ik het doorpitwerk gedaan wil hebben.

Zoals een paar mensen al dachten, geen geschulpte rand voor moi. Dat wist ik gelijk al. Hoe mooi ik het bij bestaande Home Sweet Home quilts en andere quilts vind staan, dat is niks voor mij. Ik kon me er ook niet toe zetten. De grens wat ik psychisch kon tolereren met deze quilt was daarmee bereikt. En deze gansjes vind ik een heel mooi alternatief. Alle stofjes die ik gebruikt heb voor de daken zitten erin.

De finale komt wanneer hij doorgepit en wel hier aan de muur hangt over een paar maanden. Ondanks dat dit quilt niet mijn ding was qua ontwerp en stofjes heb ik er veel van geleerd. Ben een aantal keren ook flink door dit quilt (hoe verzin je het!) met mezelf geconfronteerd.

Les nummer 1) Ik kan met stofjes werken die niet mijn natuurlijke voorkeur hebben, waarvan ik sommige gewoon ronduit lelijk vind en hier een mooi quilt van maken.

Les nummer 2) Ik kan een quilt maken van een ontwerp wat ik eigenlijk niet mooi vind puur om een techniek en/of vaardigheid aan te leren.

Les nummer 3) Ik wist dat ik graag (letterlijk) de touwtjes in handen heb, (misschien) zelfs een controlfreak ben, maar ik wist niet dat ik me door een quilt zo verschrikkelijk in m'n kont kan laten bijten om hem af te maken. Misschien is dat juist omdat het soms een kwestie was van flink doorbijten en ik me niet wilde laten kennen.

Deze week eventjes naar de bouwmarkt om een ophangsysteem te kopen zodat m'n lief tijd genoeg heeft om die op te hangen voordat Home Sweet Home doorgepit is. 

HIJ IS AF!!!!!  
(nu ga ik een rondedansje maken ok?)

22 opmerkingen:

 1. Prachtig!!!! Ik heb er geen moed voor maar ik ben nu met een quilt bezig wat ook niet helemaal mijn ding is, maar soms leer je er inderdaad van!!!
  Ik vind je een echte doorzetter hoor!!!

  groet, Mirjam
  http://mirquilt.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent een kanjerrrrrrrrrrrrrrrrr
  Was een super gezellige dag met een mooie halve finale.
  Op naar de finale.
  Dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je mag trots op jezelf zijn, hij is prachtig.
  En inderdaad niet de makkelijkste om te maken, zo oogt hij wel maar dat is beslist niet zo.
  Ben heel benieuwd als hij straks aan de want hangt.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. GEFELICITEERD, ondanks de tegenslagen toch AF.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I soooo LOVE this border of geese, it really matches very well. Was this your design (the border) or the pattern? I would love to have this pattern to make someday. Yeah, I know, we don't have enough time in the day do we? I miss hearing from you, I hope you are well. Have you started collecting your fabs for your version of WOB's?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig resultaat je bent een echte doorzetter zo te lezen aan je puntjes!
  Veel plezier met doorquilten!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De border past er heel mooi bij. Maakt het geheel rustig. En dat de gansjes verkeerd omzaten zag ik pas toen je het vertelde, dus dat valt niet op. Je kunt trots zijn op dit prachtige resultaat.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. SCHITTEREND!!!!!!!!!! Je kan trots zijn op jezelf. Groetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Héhé, eindelijk is ie klaar, en nog mooi ook!
  Valt me wel wat tegen hoor dat je je eigen quilt niet door gaat quilten ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fantastisch! Hij is prachtig geworden. Heel mooie kleuren en de rand is super.
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij is PRACHTIG! En de lessen die je ervan geleerd hebt: zover ben ik dus nog niet. Bleeh.. werken met stofjes die niet (zoals jij het zo mooi verwoorde) "mijn natuurlijke voorkeur hebben", daar begin ik dus echt niet aan! Knap hoor dat jij je daar overheen hebt gezet. Het is een juweeltje.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het wel een mooi quilt, het patroon. maar ik vind het knap dat je ondanks dat zit quilt niet je ding was door hebt gezet.
  good for you.

  en fijn dat je er zo veel geleerd hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd met je top hij is echt te gek. De rand staat er schitterend bij. ben benieuwd wat je gaat doen met het quilten.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kathinca, hij is werkelijk super
  proficiat
  Djoekie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik vind het geweldig.
  wat een mooie quilt is het geworden.
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik dans mee......en hoop dat jij ooit!!! met mij meedanst, haha!!!
  Maar ik begrijp dat deze quilt uitsluitend gemaakt is op karakter: chapeau!!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind het er super uitzien, en je Flying Geese rand er omheen is erg goed gevonden. "Ooit" hoop ik deze quilt ook nog eens te maken (maar wanneer???) Succes met het quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd Kathinca! Dat laatste heb je heel snel gedaan. Die gansjes staan er zó mooi bij.
  Het is práchtig!
  Groetjes, Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je quilt is prachtig geworden! Nu een rondedansje maken? Gewoon doen!Ik ben zelf net begonnen met de HSH en na de NI is het heel raar om met van die grote stukken te werken.
  Leuke blog!
  groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Beste Kathinca,
  Ik begin in maart met de Home Sweet Home. Ik zal er ook wel erg op gaan mopperen denk ik! Het is een mega-project maar ik ga er veel van leren. Mijn doel is het appliqueren leren en hij wordt afgewerkt op de "quilt as you go" methode. Vooral dit laatste wil ik lijkt mij erg handig.

  Je mening over de rand deel ik ook. Ga ik ook niet doen, je hebt het trouwens mooi opgelost met deze rand.

  Hartelijk groet,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Amai!!!Ziet dat eens!!!!!!!!!!!.
  Superschoon en formidabel goed gelukt!
  Knap,hoor!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen