Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 23 januari 2012

Home Sweet Home kwartfinale

EIN-DE-LIJK heb ik alle 9 blokken van de Home Sweet Home aan elkaar zitten. Ik heb nog nooit zo geworsteld om een aantal blokken aan elkaar te zetten. En ook in andere opzichten breekt dit quilt ettelijke records. Namelijk die van stoom-uit-m'n-oren, vliegles, stilliggen-en-niks-aan-doen, moppers en brommers en hij was bijna een UFO geworden.

Hemel wat een wegtrekkers heb ik gehad om ze een beetje leuk in elkaar te krijgen. Ik had de blokken secuur afgetekend op het juiste formaat, ruim de naad geknipt en tóch werd het een worstelpartij die ik never-nooit-niet wens te herhalen. Zonder de aanmoedigingen van dezen en genen zou hij zeker een UFO geworden zijn. Eerst had hij 4 weken onaangeraakt op de hobbykamer gelegen en toen begon hij dusdanig in m'n kont te bijten dat ik geen andere keus had dan ermee bezig te gaan. Er kwam namelijk helemaal niks meer uit m'n vingers. Nu ik weer de slag te pakken heb en het lastigste stuk (hoop ik) klaar is, gaat er zeker meer gedaan worden dan er in de afgelopen weken gedaan is.

Ben ik tevreden over hoe het nu in elkaar zit? Nou nee niet helemaal, maar ik doe het ermee. Als ik nu wederom het tornmesje erbij moet halen denk ik dat ik in de bijbehorende wegtrekker blijf en van al dat uit elkaar halen wordt hij niet mooier. Zoals hij nu in elkaar zit vind ik het goed genoeg en de oneffenheden die er nog in zitten kunnen bij het doorpitten weggemoffeld worden. Ben ik tevreden over de kleuren en het applique-werk? Zekers weten! Het is mijn eerste appliqueproject en dan ook nog met stofjes die me niet liggen. Heb er menigmaal een hard hoofd in gehad of het wel een mooi bij elkaar passend geheel zou worden maar nu ik het zo bij elkaar zie ben ik daar dik tevreden over. Ga ik hem ophangen? JAAAAA !!! Er is een heel mooi stuk muur gereserveerd waar hij heel mooi gaat staan.

Nu nog de randen er aan en dan kan hij doorgepit worden.

16 opmerkingen:

 1. Even stoom afblazen?? nou zeg, kijk toch eens wat ie mooi is geworden!! dat doe ik je niet na, echt prachtig. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Applaus! Jij hebt je in je kont laten bijten? Door een quilt? Deze lieve, onschuldige, ik kan er niets aan doen, prachtige top, met de ik ken ze niet, goed gelukte kleuren? Je mag je top bedanken voor het laten zien van tandjes!! Goed gedaan, rand erom, dubbelen en quilten maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te horen ben je een echte doorzetter. Super hoor dat je nu zover bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. GEWELDIG ! Jij hebt zo goed gewerkt! Dit is een echt schattig quilt ;>)
  XOXOXOXOXOXOXO
  NADINE

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yes Yes de blokken zitten inelkaar,meid het ziet er super uit hoor ben trots op je.
  Dikke knuffffffffffffffff

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kunt trots zijn op jezelf! Ik vind hem echt prachtig. Ga je de rand net zo doen als in het boek?
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nou meid toch, dit klinkt als een regelrecht drama........zoals jij het schrijft voelen wij de wanhoop.....haha!!!
  ik heb 1 bobbeltje zien zitten ( en ga nu niet heel hard roepen dat er wel 20 in zitten) en quilt em lekker intensief door: weg bobbels!!!
  Dat je tevreden bent over je appliceerwerk en de kleuren: helemaal top. Ik doe het je nog niet na, de mijne ligt ook in de kast: met een half blok klaar..........;(
  veel plezier met quilten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, ik vind hem schitterend en wel helemaal een beauty na zoveel tegenslag.Knap staaltje werk hoor, doe het je niet na. Nu alleen een rand eraan en dan is de top klaar?
  Deze verdient zeker een hamg plekje.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha...ik weet er alles van bij mij heeft hij ook een half jaar aan de kant gelegen toentertijd.

  Maar hij is erg mooi geworden en de kleuren passen heel goed bij elkaar het is een geheel.
  Maak je de rand hetzelfde als in het boek?
  Succes met het quilten.

  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Katinca,
  Meisje geniet er straks lekker van als die op z´n plekje hangt, mooi doorgequilt door Ria. Al je werk en mooite is straks helemaal perfect als die gequilt hangt.
  Ik vind het zo´n mooi patroon en zou het graag maken maar appliceren is niet mijn ding, ik zou daarna accuut stoppen met quilten, dus ik vind het zowiezo al dapper van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wów, ik vind hem geweldig! En wat knap dat je hem toch weer hebt opgepakt. Het resultaat mag er wezen. Ik heb er ook wel eens over gedacht om mijn eigen Home Sweet Home te maken. Het appliceren heeft me tot nu toe tegen gehouden.
  Voor jou nu de laatste loodjes en dan wordt het een blikvanger aan de muur. Wat zal dat genieten zijn.

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou hup, opschieten met die rand zou ik zeggen, dan ben je er van af, het doorpitten is heerlijk ontspannend, daar ben je volgens mij wel aan toe;-))
  Maar hij is wel mooi hoor Katinca!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. WOW! That is stunning! Looks like your getting some work done.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De aanhouder wint!
  Ik vind wat ik zie op de foto erg mooi!

  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen