Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

zaterdag 18 februari 2012

Farmers Wife QAL 19

Je kunt het vandaag nauwelijks vrijdag noemen maar beter laat dan nooit denk ik dan maar. Als de(oude) laptop dusdanig kuren vertoond dat je er niks mee kunt en (nieuwe) laptop weigert om m'n fotobewerkingsprogramma op z'n harde schijf te zetten dan word ik lichtelijk pissig. Zeker als ik zo enthousiast bezig geweest ben met de Farmers Wife blokken dat ik vergeten ben foto's te nemen zonder de sashings. Ik heb oude laptop nu aan de praat zodat ik de foto's kan posten en dit berichtje kan schrijven en hij krijgt een aai over z'n bol dat hij goed meewerkt. Met nieuwe laptop ga ik nog even bezig want dit gehannes tussen computers moet gewoon over zijn. Terwijl ik zit te mieren en probeer de software aan de praat te krijgen en nieuwe laptop niet over het balkon te smijten kunnen jullie kijken naar de foto's. Volgende week vrijdag gewoon weer een update en dan zonder smoezen!

Blokje 43 Garden Path vond ik erg lastig door de kleine stukjes en de Y-zoom. Brrrr, niet mijn hobby. Blokje 42 net zo maar dan zonder Y-zoom. Van blokjes als nummer 69 heb ik meer kaas gegeten. Snijden, naaien klaar. Knippen en plakken voor gevorderden was het deze week. En de eerste 3 rijen zitten aan elkaar. Ik heb een aantal nieuwe stofjes gebruikt. De wisselwerking tussen de ijzige sashings en cornerstones en de warme kleuren in de blokken is nog mooier dan ik dacht. Zo jammer dat de foto's de kleuren geen recht doen.

42 Fruit Basket
43 Garden Path
69 Practical Orchard
Met deze 3 komt de teller op 56 voltooide blokjes te staan. Ben nu dus over de helft. Kan nu zeggen nog maar 55 blokjes te gaan!

5 opmerkingen:

 1. Het ziet er heel gelikt en mooi uit zo op de "vrijdag" middag.
  Je sashings staat erg goed erbij moet ik zeggen.

  groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Katinca, Ik heb gisteren je quilt zien hangen....wat kan jij netjes appliceren.
  Enne wat zal die straks mooi zijn als die gequild is.

  Grtjs Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er al erg mooi uit met de sashings ertussen.
  Fijn weekend.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De kleuren mogen dan minder mooi zijn dan in het echt, het ziet er prachtig uit! Zó netjes.
  Groetjes, Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om hier ook een FW tegen te komen. Wat wordt de jouwe mooi zeg!
  Ik vind het een erg mooie quilt en op dit moment zit ik te dubben welke stof ik voor de sashings ga kiezen, want zo gauw de quilt waar ik nu mee bezig ben klaar is, ga ik ook met de FW beginnnen.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen