Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 24 februari 2012

Farmers Wife QAL 20 en Kippen

Ik kan natuurlijk een mooi verhaal houden hier van druk druk en andere dingen te doen maar feit is dat ik vandaag enorm zeikzin had en heb geen steek gezet aan de Farmers Wife Quilt. Heb wel de stof gesneden en blokjes voorbereid dus dat is nog wat. Narcissa had het veel te druk met zeuren en kijken naar haar spiegelbeeld in de vorm van foto's en film. De meuk die je ziet op deze foto ligt al een paar dagen zo en zal ook nog wel een paar dagen zo blijven liggen. Ria van riasquilts kwam me vanochtend motiveren oftewel een schop onder m'n kont te geven maar dat mocht niet baten. Ik ben allang blij dat ze niet hard gillend weggelopen is.

Ik heb wél gisteravond de laatste hand gelegd aan het eerste blok van de Funky Chickens BOM op fatcatpatterns van Sindy Rodenmayer

Ik heb de verschillende onderdelen op freezerpaper getekend, deze op stof gestreken en daarna omgetrokken met potlood, op de goede kant van de stof. Ik gebruik hiervoor de Sewline pencil in verschillende kleuren. Problemen met verwijderen van de potloodlijnen ben ik tot nu toe niet tegengekomen want het meeste vervaagd tijdens het vastzetten en de rest verdwijnt aan de zijkant. De kleine stukjes die je wel ziet storen me niet. Die zullen er wel uit komen met wassen of met gum. Ik vind dit een erg fijne manier van werken. Het komt minder strak op stof als met het stijven en malletjes maar ik brand m'n klauwtjes niet meer en ik zit ook niet te worstelen met stukjes papier. Het bollere effect van het niet stijven vind ik ook erg mooi. Tekenen, strijken, knippen, spelden, naaien, klaar.

Hij ziet er nog een beetje eng uit zonder oog maar ik wilde graag van die wiebelogen die je op kan naaien gebruiken. Kan ze alleen niet vinden. Dat wordt eventjes intensief googlen binnenkort. Als je weet waar ik die dingen kan bestellen in verschillende maten laat je het dan even weten?

 Ik ben blij met het resultaat. De toekomstige eigenaresse zit in Noorwegen dus die heeft nog geen idee. Weet ook niet of ze m'n blog volgt. Ze zal in elk geval de foto in haar mailbox vinden als ze terug komt. Ben benieuwd wat ze ervan vindt.

10 opmerkingen:

 1. Die is leuk geworden! Lijkt wel erg op die van mij, haha
  Ik heb het met Vliesofix gedaan. En niet gespiegeld, dus eigenwijze kippen ze lopen de andere kant op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja soms heb je van die dagen dat niets uit je handen gaat komen.. Maar dat mag toch?
  die manier die je beschrijft, van apliceren zal ik ook nog eens proberen, ben nu nog echt aan het uitvogelen wat voor mij goed werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk!
  Zoals je beschrijft hoe appliqueren eigenlijk moet, is het erg veel werk.
  Ik doe het altijd met dubbelzijdige plakvlies en dan met kleine zigzagsteekjes in de kleur van de stof. Zal wel heiligschennis zijn. Wat jij maakt [van Erin] vind ik heel mooi, wilde dat ook gaan proberen maar na wat ik net allemaal las . . . .
  Succes met de kippen.
  Groetjes van Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Kathinca,
  Wat een enige kleurige hanen/kippen?
  Is het gaasstof of gaas over het patroon heen?
  Groetjes,
  Renee

  http://www.quiltingalice.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb net de aflevering zitten kijken. Interessant en heel leerzaam om te zien. Je haar zat echt perfect.
  Je woont ook heel leuk en je had een te gekke quilt op schoot. Mijn complimenten nog dat je het gedaan hebt.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vind je een top meid
  ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Meid, van die dagen hebben we allemaal, hoor!
  Zeker als we op een zekere leeftijd zijn, dan kan iedereen de boom in af en toe!!!
  En je hebt reden genoeg om eens tegen de tafelpoot te trappen......
  Zolang jij nog van de leuke kippen maakt en je als tv ster je publiek weet te raken, doe je het goed!!!
  liefs uit noord holland, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He Tinkel!
  even googelen op "wiebel plakoogjes"
  en je ziet ze zo voorbijkomen!

  Lange bijpraat email volgt deze week want met filmdiva's wil ik wel vriendinnetjes blijven!
  Liefs oet Grun'n

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hee hebben mijn kunnen mijn kippen je op vrolijken?
  ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Ik ben ook begonnen met deze BOM en heb hetblok van februari nu af Ik dacht begin even met een amkkelijke om er in te komen Nu ligt het blok wat jij klaar hebt geknipt klaar,maar heb een geen zin dag haha

  BeantwoordenVerwijderen