Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

donderdag 5 april 2012

Verhuizing naar tijdelijk Verblijf

Lastig hoor een blogbericht schrijven na zo'n lange tijd afwezigheid. Ik zou willen dat ik iets quilterigs te vertellen heb maar dat is niet het geval. Er is namelijk de laatste weken hier niks gedaan aan quilten. De afgelopen weken waren gevuld met wat dokters zo mooi "algehele malaise" noemen en andere ontwikkelingen op medisch gebied. In de praktijk bestond het vooral uit zo weinig mogelijk tot niets doen en zoveel mogelijk snurkies doen. Grote vriend Nikky en de katten deden daar enthousiast aan mee. Ik zeg bestond maar bedoel eigenlijk bestaat. Met uitzondering van vandaag. 

Vandaag wordt er hard gewerkt. Ik hang de hele dag al aan de telefoon om dingen te regelen en ben m'n tassen aan het pakken. Ik word morgenochtend vroeg verwacht in het VUmc in Amsterdam. Met vroeg bedoel ik VROEG! Om 8 uur wat betekend dat ik uiterlijk 5 uur m'n bed uit moet en om 6 uur in de auto moet zitten. Dat zijn toch geen tijden meer??? Maar ja, de apparatuur vertoond mankementen dus dat moet vervangen worden, m'n portacath moet eruit. Feit is dat terwijl iedereen loopt te genieten van het mooie weer en steeds verder uit de kleren gaat ik steeds meer lagen aan kleding op m'n lijf verzamel en tot m'n wenkbrauwen ingepakt zit en nog zit te schudden van de koude rillingen. Gelukkig heb ik geen last van klappertanden anders zat er inmiddels geen glazuur meer op! Andere aanwijzing dat het "niet-helemaal-goed-zit" is dat ik het wel prima vind dat de PAC eruit moet. De voorgaande keren (dit wordt of nummer 5 of nummer 6 of nummer 7) heb ik me met hand en tand verzet en verloren.

De paashaasdagen hang ik dus in een ziekenhuisbed aan een paal met in elk pootje een infuus en een stuiterkuur antibiotica en krijg iedere dag ontbijt op bed! Ik weet zeker dat ik het zaterdag al geschoten heb ondanks dat ik veeeeeeel te veel spullen mee sjouw ter entertainment ende vermaeck.Het lijkt wel een volksverhuizing. Een weekendtas met kleding en toebehoren. Een boodschappenkarretje (je-weet-wel-van-die-bejaardendingen-oerlelijk-maar-heel-handig-en-funktioneel) met boeken, vreterij (drop-chips-nootjes-fruit-koekjes-chocola-rooibosthee) en het een en ander aan hobbyspul, laptop, handtas en dan ga ik nu zien of het me lukt om 2 blokken van de kippen voor te bereiden zodat ik dat ook nog mee kan nemen. Dit alles omdat er niet elke dag bezoek zal en kan komen. Daarvoor is de afstand gewoon te groot. Beter mee verlegen dan om verlegen zeg ik om mezelf gerust te stellen dat het écht geen belachelijke hoeveelheid is die ik meeneem. Zo'n 2 weken ziekenhuis (wellicht langer) moet ik me toch kunnen vermaken? 

Nu maar hopen dat er zo snel mogelijk een gaatje is voor me op de operatie kamer. Wedden dat ik midden in de nacht van m'n bed getild word? Duim voor me dat het heel snel is. Ik beloof niet dat ik jullie op de hoogte kan houden van de ongetwijfeld hilarische avonturen die ik ga meemaken ondanks dat ik beschik over internet. Ik beloof wel dat ik wat van me laat horen zodra ik kan. 

Aan degenen die heel lief een berichtje voor me achterlieten waar ik nu bleef: ik heb ze gelezen alleen geen puf gehad om ze te beantwoorden en ben heel erg blij met de mailtjes!


21 opmerkingen:

 1. Hoi Katinca,

  Heel veel sterkte komende dagen....en misschien een heel klein opkikkertje....ik heb je een award gegeven. Lees het van de week maar eens rustig op mijn weblog.
  Ik neem m´n petje voor je af dat je ondanks alles toch nog overal de humor ziet.
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook van mij heel veel sterkte de komende tijd en ik hoop dat je je snel beter voelt en straks ook kunt genieten van het mooie weer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hee lady, ook van hier veel sterkte gewenst. Amsterdam is niet naast de deur om even om de hoek te kijken...
  zal aan je denken...
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel sterkte hoor Bah vervelende paashaasdagen dus

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou dat is ook toevallig. Ben vanmiddag op je blog wezen kijken, was benieuwd waar je toch bleef.
  Heel veel sterkte voor de komende dagen, van harte beterschap en ik hoop dat je je kunt vermaken. En dat je je snel beter voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel sterkte Kathinca!
  Je hebt gelijk om zoveel mee te nemen, kun je nog kijken waar je op een bepaald moment zin in hebt.
  Hopelijk is er snel een plekje voor je en voel je je snel daarna weer beter. Ik duim voor je,
  Groetjes, Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He vriendinnetje, heel veel succes in Amsterdam.
  Zal elke dag aan je denken en woensdag kom ik jou kant op met heel veel hexagonnetjes, ja er moet wel gewerkt worden daar hoor.
  Dikke Knuffffffff

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nou wat een toestand, en dan ook nog eens zonder visite! Da's toch helemaal wat. Ik duim voor je dat je snel, al is het midden in de nacht, van je bed gelicht wordt om geopereerd te worden en dan weer lekker snel naar huis in je eigenste bedje. Dan lekker uitslapen, opknappen en weer lekker genieten van nieuw opgedane energie en je handwerken, en gezin natuurlijk. Heel veel sterkte de komende dagen (laten we niet hopen weken).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel veel sterkte de komende tijd
  dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kan leukere plekken verzinnen om de Paasdagen door te brengen, maar soms kan het niet anders. Ik wens je heel veel sterkte en een vlotte genezing toe. Groetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel veel sterkte ! X
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Veel sterkte, heb vanochtend bij Marina je home sweet home gezien.
  Petje af, hij is prachtig.

  hou je taai
  Djoekie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoop dat je gauw weer gezond en wel naar huis mag om lekker bij te komen van je ziekenhuis avontuur en dan natuurlijk weer lekker kan quilten! Heel veel Sterkte en beterschap!
  Groetjes Evelien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel veel sterkte en beterschap.
  En dat je er maar snel boven op bent.
  Fijne paas dagen
  Gr.Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. piep

  hey meid heel veel sterkte in het ziekenhuis,
  wat naar voor je dat het nu nét moet....

  lastig die infusen in je ....krijg ook elke 4 weken 1 in mijn PAC

  dikke knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel veel sterkte in het ziekenhuis, ik zal voor je duimen dat je zo snel mogelijk geopereerd kan worden

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beste dappere Kathinca,
  Ik wens je heel veel goeds toe in het ziekenhuis en dat je maar weer snel thuis mag zijn.
  Groeten Wilma Oud

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hey girl, I've been thinking about you and wondering why I hadn't heard from you in a while. Looks like your not feeling well. Its hard to understand what your going through with the translator. Just wanted you to know I'm thinking about you and miss our emails. Prayers your feeling better soon girlfriend!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. He meid, ik begrijp dat je de pc mee hebt dus maar even een wens: zul je goed op jezelf passen, het daar niet te gek doen...en lekker opknappen!
  Heel veel sterkte en dikke knuffel van Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Tinkel ;)
  heel veel sterkte gewenst en doe daar in t verre a'dam maar lekker blond! speciaal vandaag (11-4) weer een dagje om extra aan je te denken
  Groet'n oet Grunn'n!
  Liefs van ons allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Katinca, beterschap. Hoop dat de operatie in,iddels geweest is.
  Groetjes uit Amsterdam

  BeantwoordenVerwijderen