Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 23 juli 2012

Funky Chickens Blok 4

klik op de foto voor een vergroting
Tot nu toe vind ik de ogen het lastigste van de kippen. Een cirkel maken om te appliqueren is niet zo moeilijk maar het onderliggende stofje schijnt vaak door het wit heen. Bovendien ben ik liever lui dan moe. Dus heb ik gekozen voor opnaaibare wiebeloogjes. Ben daar al naar op zoek sinds het eerste blok verschenen is en ik dus ongeveer de grootte van de ogen weet.

Gemakkelijker gezegd dan gedaan want er zijn heul veul wiebeloogjes te vinden maar die zijn allemaal om op te plakken. Lijkt me niet zo handig als de kippen eens in de was moeten. Na lang zoeken heb ik ze gevonden. Ik vind ze helemaal geweldig! Het is net of de kippen je nu aankijken. De oogjes worden overigens pas vast gezet nadat het quilt helemaal klaar is.

Dit blok was qua in elkaar zetten appeltje eitje. Ik vind die ene gestreepte veer erg leuk staan in het geheel, een beetje ondeugend. Nu snel verder met blok 5, daar hoef ik alleen nog maar een paar veren van vast te zetten. Blok 3 laat ik nog even zitten want daar zitten een paar erg lastige stukjes in waar ik niet helemaal uit kom en ik weet nog niet hoe ik met dat blok vals kan spelen oftewel smokkelen.

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk blok is het. Grappig die wiebeloogjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind ze prachtig, je blokken met de grappige kippen. Het zijn de patronen van Fatcat toch?
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi Kathinca! Die ene veer vind ik ook leuk ondeugend.
  Succes met de rest.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. alweer een blogje, wordt er kippig van....;)
  vooral die ene veer, daar val ik op!!
  grijns

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappige kip, leuk opgelost met dat oog.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen