Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 24 augustus 2012

Farmers Wife (QAL) deel 26

Afgelopen weekend heb ik deze blokken in elkaar gezet. En een aantal sashings aan voltooide blokken gezet.

De sashings, breek me de bek niet open, beetje recht toe recht aan naaien maar ik moet ze ALLEMAAL uithalen. Ik heb de blokken weggelegd puur omdat het te warm was om er mee te gooien. Sashings aanzetten tijdens onwerkelijke temperaturen ga ik nóóit weer doen.

Met de blokken had ik weinig moeite. Toegegeven het zijn nogal kwik kwek en kwak oftewel lichtelijk simpele blokken maar toch, daar kan ik behoorlijk de mist mee in gaan. Blokje 63 had ik mijn bedenkingen over. Beide stofjes loop ik niet echt warm voor, maar samen in dit blok doen ze het goed vind ik. Als ik één ding tijdens het maken van de Farmers Wife Quilt geleerd heb is dat je een stofje dat je niet zo mooi of zelfs helemaal niet mooi vindt niet aan de kant moet leggen maar gewoon moet gebruiken. Zo'n stofje kan namelijk aangenaam verrassen. Blokje 108 vind ik net een zuurstok, gewéldig! Zo op het eerste gezicht lijkt hij nogal uit de toon te vallen maar vooralsnog laat ik hem zo. Als het bij het in elkaar zetten van de betreffende rij blijkt dat het niet staat is het vroeg genoeg om een ander exemplaar te fabrieken. Blokje 107 ben ik apetrots op dat die goed in elkaar zit. Blokje 102 is hetzelfde blok maar die zit totaal verkeerd in elkaar.

Al met al gaat de teller 3 blokjes naar beneden. Nog 34 te gaan. Het lijkt nu zo langzaam te gaan, ik wil die blokjes wel áf kijken!

Volgende week zaterdag, 1 september, is dat deel dat af is te zien bij Galerie de Ganzerik tijdens de cursuspresentatie / open dag.

63 Ozark Maple Leaf
107 Windblown Square
108 Windmill

4 opmerkingen:

 1. zo, harde werker, ziet er goed uit!!
  en met blokken gooien heeft geen zin, want het maakt geen herrie....:(
  Ik heb ooit tijdens de jaarlijkse TT van het quiltersgilde een workshop gedaan (weddingring, maakt mijn vriendin nu af, ronde vormen....brr) en daar leerde ik dat in elke quilt een 'jakkes' stof moet om em spannend te maken!!! Ik vind toch dat in de fw veel verschillende stoffen zitten, de jakken zitten er al in verwerkt!!!
  Jammer dat ik 1 september niet kan: jarig kleinkind!!! Als ze het nu zo plannen dat .........dan zou ik nog kunnen komen.......hou je op de hoogte!!!
  doei doei, xieje, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch weer drie deze week en drie mooie ondanks of vanwege de jakkes stof?
  Wat een eer dat ze daar mogen pronken. veel plezier.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook deze zijn weer heel schoon!
  Je stoffenkeuze is weeral zo goed,he.
  Iedere keer ik ze zie denk ik...
  Da's toch wel een hele schone,groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach die sashings komen een andere keer wel weer. Je hebt nu gewoon weer 3 blokken af en gaat goed vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen