Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

zondag 26 augustus 2012

Verrassing!!!!

klik voor een vergroting

Het bezoekje aan de Ganzerik begon gisteren heel onschuldig. Een mandje met de Farmers Wife, een zak toffees en een man met visspullen. Het plan was ons prima te vermaken. Bennie aan de waterkant, vissend bij de poel en ik in de winkel. Marina vertelde dat ze bezig was met uitpakken van dozen met net ingekomen stof. Aagje hier is dol op dozen uitpakken, zelfs als ze niet van mij zijn en ik ging helpen. En daar ging het mis. Heel erg mis.

Er kwamen kerstpanels tevoorschijn, o.a. de kerstkalender die hier boven staat en prachtige stoffen. Een van de panels had bling en een aantal stoffen had ook bling. Ik ben net een ekster en dol op blingbling. Ik heb niks met kerst maar wel met blingbling. Wat ik leuk vind is de boom en met een stel mensen lekker eten en het gezellig hebben. Doe daar een paar rode kerststerren bij en het is voor mij kerst. Ik heb meer met Sinterklaas, veul kruidnoten, schuimpjes en chocolademelk met of zonder slagroom. De baas heeft wel wat met kerst. Zodra het richting december gaat is hij blij. Het liefst zou hij ons hele huis omtoveren tot één grote kerstmarkt. Van mooi tot lelijk maakt hem niet uit, als het maar kerst is en er maar lichtjes zijn.

Gelukkig zijn we het over één ding eens, de boom komt er pas in nadat Sinterklaas weer foetsie is naar Spanje. Saamhorig de boom opzetten is er voor ons niet bij, wij krijgen standaard mot en het gaat dan helemaal nergens over. We zijn altijd blij dat de boom niet gelijk over het balkon gaat en er geen rode spetters op de muur zitten tegen de tijd dat hij staat. Sinds ik mijn rijbewijs heb is het anders geregeld. De baas zet de boom op en ik verdwijn en kom pas weer thuis nadat de baas gebeld heeft dat de boom staat. Bij thuiskomst mag ik één ding zeggen en dat is "oh wat is die boom mooi!" Prima deal vind ik dat. Baas blij, ik blij.

Ik als houd-niet-van-kerst-persoon heb een blingbling kerstpanel gekocht. Niet een beetje kerst, nee écht kerst. Met bomen, ballen, kerstmannen, van alles wat je bij kerst verzint staat er op die kerstkalender. En ik heb er ook nog blingblingstofjes bij gekocht. Het had een verrassing voor de baas moeten zijn. Thuisgekomen vroeg de baas wat ik eigenlijk gekocht had. En ik zeg dit en dat en een kerstkalender met mooie blingblingstofjes, wil je zien? Ik kon mezelf wel voor de kop slaan! Muts, een verrassing moet je niet verklappen!! Natuurlijk wilde de baas dat zien. Na het kijken en zeggen dat hij het mooi vond vroeg hij voorzichtig "of ik me wel helemaal lekker voelde". Ja waarom? Nou, je hebt ietst heel erg kerstigs gekocht, da's nou niet wat je noemt een doodgewone zaak. Eigenlijk was het een verrassing voor jou. Ooooh, nou ik ben benieuwd hoe het wordt. Bij het verlaten van de hobbykamer hoor ik hem mompelen "zij is gek". Juist.

Ik neem het hem niet kwalijk. De stap van rode spetters aan de muur tot een kerstquilt maken is wel heel groot. Maar er kan rustig gesteld worden dat met zijn uitspraak "zij is gek" de grootste verrassing voor mij is.

7 opmerkingen:

 1. Wat weer een geweldig leuk stuk om te lezen Kathinca. Ik ben ook heel benieuwd wat je gaat maken van al die mooie blingbling stoffen. Veel plezier ermee!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat dat betreft lijk ik meer op je man. Dus ik vind die stoffen helemaal geweldig. Leuk verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldig verhaal!! Je bent je dus lekker te buiten gegaan: moet kunnen!
  Ik ben niet van de bling, maar plezier natuurlijk wel met je mee......:)
  aai nog maar even lekker!!
  groetjessss

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach een mens kan veranderen. Toen ik pas begon met quilten dacht ik nooit een kerstquilt te gaan maken want : die ligt er dan maar heel kort (een maandje ofzo) mooi te wezen. Kan je beter kiezen voor een quilt die een heel jaar mooi is. Maar dat is inmiddels veranderd...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geinig stukje! Ik zie het gewoon voor me: jullie ruziemakend over de kerstboom. Geniet maar van je bling-kerstquilt.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach soms moet je eens iets doen wat een ander niet verwacht toch?
  Geniet maar van je blingbling..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel veel plezier met je blingbling haha nog even en het is kerst dat is genieten voor nij dan.
  Ineke D

  BeantwoordenVerwijderen