Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

zaterdag 1 september 2012

Farmers Wife (QAL) deel 27

Deze week heb ik 4 blokjes gemaakt. Vanaf het begin zag ik ernaar uit op blokje 59 (Night and Day) te maken. Het was een van m'n favorieten en hij leek zo simpel. Was en leek zijn hierin de belangrijkste woorden. Ik heb geworsteld met dat blok niet te zuinig! Uiteindelijk heb ik hem 4x (!!!) moeten maken voordat hij in elkaar zat. Heb luierinleg gebruikt, malletjes, freezerpaper en het zag er niet uit. Uiteindelijk heb ik paperpiecing op papier gedaan en toen was hij eindelijk naar mijn zin. De rest van de blokjes gingen verbazingwekkend soepel, vooral de shooting star had ik problemen mee verwacht want die ziet er erg ingewikkeld uit. Weer wat geleerd .... eenvoud kan bedriegen zijn en ingewikkeld blijkt soms bedrieglijk eenvoudig. (<-- is bedrieglijk een woord?!) Blokje 89 Steps to the Altar vind ik qua kleurencombinatie wat tegenvallen maar niet ieder blok hoeft een hoogvlieger te zijn toch?

34-4= 30 blokjes te gaan. Volgende week onder de 30 woeiiiiii !!!!

59 Night and Day
75 Rosebud
78 Shooting Star
89 Steps to the Altar

9 opmerkingen:

  1. Mooie blokken. Ik zal volgende week ook weer eens beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er goed uit. en een blokje kan er bedriegekijk eenvoudig uitzien en ontzettend tegenvallen... maa dat weet jij al ;-) de naaldjes werken supper. nogmaals vriendelijk bedankt.
    groetjes anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat weer een prachtige blokken! Vooral de Night and Day, je hebt eer van al je werk.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De Night and day is een spetter blok.
    Te gek deze vier en inderdaad volgende week onder de 30. Jij gaat als een speer.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hallo kathinka
    de blokken van de famers wife,zijn prachtige ,,,zon bezoekje aan die leuke quilt winkel,is echt en feestje.ben daar, begin dit jaar geweest met 4 quilt vriendinnen ,
    gr sieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. vier in één week???? Hoe doe je dat???
    Zien er weer gaaf uit, meid, en de steps naar het altaar..........lopen nog wel eens spaak....;)
    groetjesss, Syl

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig Kathinca! Ik ben verliefd op je blokken!

    BeantwoordenVerwijderen