Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 8 april 2013

Oorzaak - Gevolg

Sommige kastjes moet ik gewoon dicht laten bij voorkeur met een hangslot er aan en dichtgespijkerd. Die moet ik zéker niet openen met ruis in m'n kop en onrust in m'n lijf. De oorzaak van ruis en onrust zijn m'n kippen en de Farmers Wife die ik af wil hebben en de complete afwezigheid van enige vorm aktiviteit om dat daadwerkelijk te realiseren. De prestaties op handwerkgebied laten hier te wensen over. Laten we wel wezen, het is hier oorverdovend stil op dit gebied. De laatste paar weken loop ik steeds vaker de hobbykamer in om iets te pakken, op te schrijven, tekenen, op te ruimen of suf om me heen te kijken. Blokjes in elkaar zetten of appliqueren gebeurd echter nog niet. Beter gezegd, behalve het heen en weer schuiven van boekjes, stofjes, papiertjes en patroondelen gebeurt er helemaal niks, nakkes, nada, niente, nothing.

Maar goed, dat kastje moest open want ik had daar wat uit nodig. Als ik tevoren had geweten wat dat allemaal tot gevolg zou hebben dan had ik het dicht gelaten. Er kiepelt het een en ander uit waardoor er gelijk een intern berichtje door m'n hersenpan gestuurd wordt naar het deel wat lichtelijk dwangmatig is. Er zit te veel in dat moet je opruimen!!! Jaja weet ik wel maar ik heb alleen maar 1 dingetje nodig, kijk daar ligt het, als ik dat pak dan kan het kastje weer voor hééééél lang dicht. Nééééééé dat moet nuhuuuuuu. Oké, oké, zoveel werk is het niet dus ik doe dat wel even. Als ik ergens geen behoefte aan heb is het ruis op ruis en nog meer onrust.

Zie je dat witte mandje links? Dat was het eerste wat ik uit de kast pakte. Het ging over de kop op het bureau zodat ik alles door m'n handen moest laten gaan en gelijk alles kon weggooien / ander plaatsje geven / recyclen of wat dan ook. Het eerste waar m'n oog op viel was een haaknaald. Ooooooh ik wist niet dat ik dat nog had. Ik heb ook nog ergens geschikt garen te liggen. Eens kijken. Moi duikt dus onder het werkblad en schuift het een en ander aan de kant en pakt zo een bak met een grote bult garen. Jaaaaaaa mooi !!! Kan ik best wel een deken van maken toch? Eens kijken wat er voor moois op internet staat aan gehaakte dekens. Computer gestart, gehaakte dekens ingetikt en kijken maar, het ene nog mooier dan de ander. M'n dwangmatige-ik protesteerde luid maar werd succesvol genegeerd. Creativiteit en inspiratie is goed toch?


Ik heb niet verder opgeruimd. De rotzooi uit het witte mandje staat weer in de kast met alles wat eruit kwam dat op het werkblad lag. Minus de haaknaald en de bollen garen.

7 opmerkingen:

 1. Wat een grappig berichtje.
  Zo helemaal herkenbaar ;-)
  Hahahaha...ben benieuwd wat dat worden zal.
  Groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ha ha, geweldig! Ik herken het wel zó. Al kan ik er de laatste paar jaar meer weerstand aan bieden. Maar haken is goed tegen de ruis hoor. Succes er mee!
  Sterkte met de ruis etc.
  Groetjes, Ellie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel heel herkenbar. Niet opruimen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar je bent wel weer lekker bezig! en dat maakt ook weer veel goed ;) ook al blijven nu andere werkjes liggen...misschien als je deken af is dat je dan weer verder wilt met je andere dingetjes....
  succes en houd ons op de heegte als je zin hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Quilten, haken, maak niet uit, als je maar weer wat bezig bent...Je laat ons wel het resultaat zien hé?!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Kathinca,
  Afgelopen vrijdag op de beurs in Rijswijk leuke achtergrondstof (gaas) voor mijn kippenblokken gekocht en lees ik dat jij ook nog niet alle blokken af hebt. Kon ik maar ergens meer tijd vinden.
  Groetjes,
  Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lastig, meid, die ruis die maar blijft ruisen!!!
  Een bos is er niets bij! Maar ook een bos wordt op den duur gekapt, dus jouw ruis verdwijnt heus wel en dan.....kun je compleet weer los met kippen en blokken enz enz!
  En haken?? Is yoga voor de geest, niet te veel nadenken en lekker gaan ......
  succes, groetjes, Syl

  BeantwoordenVerwijderen