Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

maandag 15 april 2013

Waar het hart vol van is ....


Zoals het vaak gaat als ik met iets nieuws bezig ga, komen er acute aanvallen van cognitieve dissonantie. Het eerste wat ik zie wanneer ik google reader aan zet is een ripple blanket in de prachtigste kleuren van Marian van Phebe and Jane. Snel klik ik er heen want ja waar het hart vol van is daar stroomt de mond van over. Mond zijnde in dit geval lezen wat andere mensen aan het doen zijn.


Het haken gaat als een tierelier. Het eenvoudige patroon is mooi meegenomen. Het patroon dendert tijdens het haken als een mantra door m'n hoofd. Heb inmiddels 24 rijen gehaakt en ben met de 3de kleurherhaling bezig. Met een rij bedoel ik heen en terug met 1 kleur. De bollen garen die ik vond in de doos zijn aangevuld met kleuren van wibra en zeeman. Al gauw bleek dat de bollen waar het allemaal mee begon niet zo heel erg leuk stonden bij de andere kleuren. Ondanks dat ze ook bij zeeman en wibra vandaan komen. Nou ja, ze liggen al jaren te wachten op een bestemming, daar kan nog wel wat bij. De kwaliteit is niet je van het. Er zitten veel weeffouten in en verschillen in dikte, zelfs in dezelfde bol. Soms zitten er zelfs knopen in en is de bol gewoon verder gerold. Het maakt mij niet uit. Voor 1 euro per bol ga ik niet lopen zeuren. De deken wordt mooi en ik ben lekker bezig.

OOOOOOHHHHHHHHHMMMMMMMMMMMMMMMMM 3 lossen 1tje in dezelfde
1tje 2 3 4  OOOOOOOOOOOOHHHHHMMMMM


5 opmerkingen:

 1. Je bent lekker bezig! Wat ik me herinner van vroeger is dat je gedachtenloos kunt haken, gaat heerlijk. Succes ermee, het wordt een vrolijke deken!
  Groetjes, Ellie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje je gaat inderdaad als een tierelier! Heb je een mailtje gestuurd..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk strepen haken!

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, ik kom van Marian even bij jouw deken kijken. Ziet er ook erg verleidelijk uit. Ik haakte een tijdje geleden een klein poppendekentje om het uit te proberen. Makkelijk patroon met een heel leuk effect.
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. YoBit enables you to claim FREE COINS from over 100 different crypto-currencies, you complete a captcha once and claim as many as coins you need from the available offers.

  After you make about 20-30 claims, you complete the captcha and proceed to claiming.

  You can press claim as many times as 30 times per one captcha.

  The coins will stored in your account, and you can convert them to Bitcoins or any other currency you want.

  BeantwoordenVerwijderen