Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

dinsdag 27 augustus 2013

Soepkippen

Deze 2 kippen (volgens Janneke zijn het hanen maar ik blijf ze heel eigenwijs kippen noemen) waren er bijna verantwoordelijk voor dat het hele Funky Chickens Project in de kast belandde als permanente -eerste- UFO. Niet omdat ik ze niet mooi vond, integendeel. In het originele patroon komen de veren onder het rokje vandaan en overlappen gedeeltelijk het rokje en elkaar. Hieraan was duidelijk te merken dat het patroon ontworpen is om te doen op de masjien met vliesofix. Na enig geworstel, gesmijt met patroondeeltjes, herschikken, uithalen en het uitvinden van enkele nieuwe woorden voor het vloekalfabet heb ik de verenpracht maar opnieuw getekend. Met dit als resultaat.


Eerlijk is eerlijk, deze kippen moeten dolgelukkig zijn dat ze van stof zijn. Als het échte kippen waren dan hadden ze soepkip geworden of in een stoofpotje belandt of lekker gebraden aan het spit. Yumm.

Het kippenhok neemt langzaam in formaat toe. Er ligt al weer een blok voorbereid op me te wachten om in elkaar gezet te worden. Dus ik ga op de bank lekker prikken.

4 opmerkingen:

 1. Wel...de verenpracht is wonderwel zeer geslaagd...
  Gelukkig zijn ze niet voor de pluk! ;-)
  Fantastisch schone kiekebilski's en wat ben jij een grapjas...
  soepkippen...
  De eerste lijkt me wel een haantje maar de tweede lijkt me van kleurtjes een hennetje enne...worden die gebruikt voor de leg? hahaha...
  Heel erg mooi,hoor...
  Superveel groetjes,Nanske!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je gaat als een speer!! Maar je hebt vast geen tijd om te koken, jullie eten elke dag ...soep.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hanen :) o nee kippen zijn weer prachtig:)
  heb je het garen al getest??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Kathinca,
  Je kippen/hanen zijn 1e kwaliteit, super!
  De mijne moeten nog uitgebroed worden, ben nu meer met borduren bezig.
  Groetjes,
  Renee

  BeantwoordenVerwijderen