Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

woensdag 11 september 2013

Nieuwe Liefde

patroon en dropjes als beloning
Ik ben niet zo snel verliefd op quiltprojecten maar toen ik ergens in juni op (klik link -->) het blog van Esther Aliu (<--klik link) las dat ze een nieuwe (gratis) BOM met de naam Love Entwined: 1790 marriage coverlet, ging uitbrengen en daar een zwart-wit-foto van liet zien was ik verkocht. Die zwart-wit foto is ook het enige waar zij mee gewerkt heeft want dat was het enige wat er was van het originele quilt. Mijn interesse was gewekt en ik was flieft. Op een zwart-wit foto. Het is een heel avontuur voor Esther Aliu en ik neem m'n petje voor haar af dat ze van een foto zoiets kan maken. Het is een quilt dat precies in mijn straatje past. Veel applique en heel groot!

De BOM duurt 18 maanden en daar had ik gelijk mijn eerste wegtrekker te pakken. Oké, ik kan tijden aan een quilt werken zonder me te vervelen maar 18 maanden opletten en downloaden is een opgave op zich. Gelukkig heeft ze elk deel een maand op haar yahoo-groep staan dus ik moet wel heel erg suffen als me dat niet lukt. En mocht het onverhoopt een maandje mis gaan met downloaden dan kan ik het betreffende deel altijd nog kopen als het na die maand van de groep gehaald is.

achtergrond met hulplijnen
Inmiddels zijn er al 3 delen gepost en ik heb ze keurig gedownload en ook al geprint. Het patroon van het middenblok is in elkaar geplakt. Wat een onderneming op zich was. Het nam 3x printen, want tuthola hier is erg goed in scheef snijden en dus scheef aan elkaar plakken en dus heeft het patroon niet het juiste formaat en dus heb je er dan niks aan. Maar nu ben ik eindelijk van start. Vorige week zaterdag heb ik bij (klik link -->) Marina van Galerie de Ganzerik (<-- klik link) een hele mooie achtergrond gekocht. Vers van de pers, net uitgepakt uit een pas bezorgde doos met allemaal nieuwe stofjes yummm. De hulplijnen zijn aan de achterkant getekend en doorgerijgd om de lijnen aan de voorkant zichtbaar te maken dus ik ben er helemaal klaar voor.

schrijf en knipmateriaal plus onmisbaar rotzooibakje
Ik had het met Marina over de Love Entwined en dat 18 maanden wel heel erg lang is en dat ik ooit zo graag eens deel zou willen nemen aan een bee. Met een krakend lijf is een bee thuis lastig plannen en uitvoeren maar Marina had ook wel oren naar een bee dus ik ga vanaf dinsdag 22 oktober een inloop-bee houden bij Galerie de Ganzerik. Normaliter is de winkel dan dicht maar voor deze bee wordt een uitondering gemaakt. Leuk he?! Het is een bee dus iedereen moet zelf de uitgegeven delen van de Love Entwined BOM downloaden via de yahoo-groep van Esther Aliu of kopen via haar winkel. Als je er niet uit komt doordat de Engelse taal een probleem is, helpen we je graag maar we verkopen het patroon niet en geven ook geen print of kopie. Het is een bee bedoelt voor de gezelligheid, om elkaar te motiveren, helpen, adviseren en vooral veel plezier te hebben aan een gemeenschappelijke hobby.

Nu verdwijn ik de hobbykamer in want als ik voor dit beeldscherm blijf hangen dan gebeurd er helemaal niks en er is veel te doen! Ik ben stiknieuwsgierig naar het volgende deel.

7 opmerkingen:

 1. Kathinca,wat moedig van je .Ik hoop dat je het redt in 18 maanden.
  Succes.
  Maaike(quilthuis.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele onderneming maar het is een prachtige quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je een bee gaat houden. Voor mij te ver weg, helaas. Ik ben zelf lid van 3 maandelijkse bees en vind het altijd geweldig gezellig en inspirerend.
  Ik ben benieuwd naar de stoffen die je gaat gebruiken voor je LE. Jou kennende (van je blog) worden het geen pasteltinten.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes ermee, en leuk dat je er een bee voor gaat houden, jammer een beetje te ver weg voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och dear, jij bent er ook voor gevallen. Nou je bent echt niet de enige. Heel veel plezier bij de bee, dat is altijd heel gezellig [mijn mening]

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I am amazed at all of the ladies from the Netherlands who are making the LE quilt! And you are such great stitchers!

  BeantwoordenVerwijderen