Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 25 oktober 2013

Eerste (Love Entwined) Bee

De eerste Love Entwined Bee bij klik--> Galerie de Ganzerik <-- klik was mijn eerste bee ooit. Ik heb wel gehandwerkt en gequilt met anderen maar nooit met een groep. Nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn. Het was zo ongelooflijk gezellig!

Natuurlijk heeft deze muts haar fototoestel laten staan op haar werkblad zodat ze geen foto's kon maken. Maar gelukkig was daar Klaske met haar camera. Op het klik link --> blog van Klaske <-- klik link kun je o.a. foto's van de 3 totaal verschillende versies van de Love Entwined quilts zien van Miranda (<-- klik link naar haar blog), Klaske en van moi. Ypie kwam ook mee-bee-en met een leuk etui waarmee ze bezig is voor een cursus. Natuurlijk was Marina er ook en zij werkte aan een leuk applique werkje voor het quiltcafé. klik --> Marguerite <-- klik kwam aanwapperen zonder werkje omdat ze gewoon nieuwsgierig was.

Ik ben eindelijk de strijd met de ietepietepeuterige cirkeltjes aan het winnen. Dankzij Klaske. Waar een bee al niet goed voor is. Gelukkig lag het niet aan m'n applique-vaardigheid maar aan mijn kleine worstenvingertjes die gewoon dienst weigeren wanneer ze hele kleine ielepielepeuterige naadjes van ielepietepeuterige cirkeltjes moeten knippen. Klaske kan behalve uitlachen en aansporen ook goed knippen dus zij heeft dat probleem voor me opgelost door alle 32 cirkeltjes te knippen met m'n nieuwe applique-schaartje. Hoe ik dat aan ga pakken met de rest van de ielepielepeuterige cirkeltjes en overige stukjes die nog komen? Geen idee, dat zien we dan wel weer. Zeikerd hier heeft 16 cirkeltjes rond haar kompas vast gezet en is daar apetrots op nog 16 te gaan. Ze hebben alle formaten en verschillen in rond gehalte maar ze zijn niet vierkant meer. Dus ik laat ze ALLEMAAL zitten. Zelfs die meer op een druppel lijkt dan op een cirkel.

Nu ik uitgezeurd ben over de cirkeltjes ga ik bezig met de volgende stap. HEUL VEUL WIEBERTJES!

De volgende Love Entwined Bee bij Galerie de Ganzerik is op 26 november 2013 van 13.30 tot 15.30.Wie komt er ook?

7 opmerkingen:

 1. Het was zeker gezellig! En tja, wat een kleiner naadtoeslagje kan doen hé?! Succes met je andere 16!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ennuuuuh, ik lach niet uit, ik lach toe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, je schrijft precies zoals ik vaak over mijn eigen werk denk. LOL! En ik wil jouw worstevingers wel eens naast die van mij zien.... Ik rijg mijn cirkeltjes om metalen ringetjes (van de gamma) en dat gaat wonder boven wonder goed. Zet hem op met de wiebertjes, je kan het! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar zo'n bee niet goed vor is. Je rondjes zien er goed uit hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan je bijna horen lachen. Want je bleef gewoon lachen terwijl je dacht dat je rondjes vierkantjes waren. Maar nu ik je foto zie zijn ze toch echt rond geworden. Knap hoor. Effe doorbijten nu nu kan je verder met de wiebertjes. Wie weet kom ik 26 november ook weer even kijken. Kom dan wel later, want op dinsdag moet ik altijd overblijven.
  Succes met je heul veul wiebertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo zie je maar weer, samen ben je sterk. Heb de LE bij Klaske al gezien en jou rondjes zijn helemaal top!!!!. Het is mij te ver rijden , maar wie weet waar ik nog toe kom. Fijn weekend Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja altijd gezellig zo'n bee en je leert ook altijd weer bij door andere.
  Succes met het priegelwerk.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen