Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

dinsdag 27 augustus 2013

Soepkippen

Deze 2 kippen (volgens Janneke zijn het hanen maar ik blijf ze heel eigenwijs kippen noemen) waren er bijna verantwoordelijk voor dat het hele Funky Chickens Project in de kast belandde als permanente -eerste- UFO. Niet omdat ik ze niet mooi vond, integendeel. In het originele patroon komen de veren onder het rokje vandaan en overlappen gedeeltelijk het rokje en elkaar. Hieraan was duidelijk te merken dat het patroon ontworpen is om te doen op de masjien met vliesofix. Na enig geworstel, gesmijt met patroondeeltjes, herschikken, uithalen en het uitvinden van enkele nieuwe woorden voor het vloekalfabet heb ik de verenpracht maar opnieuw getekend. Met dit als resultaat.


Eerlijk is eerlijk, deze kippen moeten dolgelukkig zijn dat ze van stof zijn. Als het échte kippen waren dan hadden ze soepkip geworden of in een stoofpotje belandt of lekker gebraden aan het spit. Yumm.

Het kippenhok neemt langzaam in formaat toe. Er ligt al weer een blok voorbereid op me te wachten om in elkaar gezet te worden. Dus ik ga op de bank lekker prikken.

vrijdag 23 augustus 2013

Farmers Wife (QAL) deel 31


95 Temperance Tree
Ik kan rustig stellen dat ik eind-august-Farmers-Wife-top-af niet meer haal. In dit tempo is het eerder eind 2013 dat het af is. Dat het allerbelachelijkst warm is geweest was ook niet wat je noemt bevorderend voor de blokjes-produktiviteit. Alle kleine beetjes helpen en ik heb toch 2 nieuwe blokjes gemaakt.

Nummer 28 Duck and Ducklings uit deel 11 heb ik nog eens gemaakt wegens het hebben van een totaal ander formaat waar niets aan te smokkelen viel om het passend te krijgen. Ik heb een andere blauw gebruikt en onbedoeld de blauwe en gele stof omgewisseld dus het is een heel ander blok geworden. 

Ook Nummer 37 uit deel 14 flowerpot heb ik overnieuw gemaakt wegens het heel erg scheef zijn. Die heb ik in dezelfde stofjes gedaan dus niet op de foto gezet. Van het scheef zijn zie je namelijk niks op de foto. Die 2 blokken liggen nu in een mandje waar de kleine kat steeds in ligt. Komen ze toch goed van pas!


101 Wedding Ring
25 - 2 =  nog 23 te gaan!

28 Duck and Ducklings


woensdag 21 augustus 2013

Ripple Blanket is Af


Afhechten van draadjes met een kitten is een stuk minder saai dan zonder kitten. Oké het is af en toe frustrerend maar ontzettend grappig. Het was in een paar avonden klaar. Foto maken heeft echter een paar weken geduurd. Ongelooflijk dat we Diva al een maand hebben.

Spelen met draadjes en garen in de doos proberen te pakken


Even een hazeslaapje - Romeo lijkt verbaasd over zoveel speelsigheid
Oooooh de staart van die dikkerd beweegt! Daar kun je vast ook leuk mee spelen.
Poseren lukt ook.
Heerlijk snurkje doen op het dekentje, dát was snel ontdekt.

AF !
Mijn fotografeer-vaardigheid is beperkt en de deken was wel erg groot. Groot genoeg om lekker met z'n tweetjes onder te zitten als je hem overdwars gebruikt. En een flinke een-persoonsdeken als je het in plaats van een dekbed gebruikt als die te warm is. Het was flink nadenken over de kleurtjes en vooral ook veel uithalen. Eigen schuld als je besluit dat je een kleur-gecoordineerde deken wilt maken terwijl je normaliter maar wat bij elkaar raapt en er niet zoveel bij nadenkt. Ik ben dik tevreden over het resultaat en zou zo nog eentje maken. 

Wie weet ....

maandag 19 augustus 2013

Mooi rood is niet lelijk

Ik heb getwijfeld of ik deze kip een andere kleur hoofd zou geven. De associatie hoofd-rood-en-Flolan beviel me niet zo. Maar ik vond deze combinatie zo leuk dat ik het niet veranderd heb. Laten we wel wezen, van die rooie kop kom ik never nooit niet meer af. Heb nog overwogen om een klein infuuspompje met lijntje ergens tussen vlerk en kop te moffelen maar dat vond ik ietwat overdreven.

Nu --> Janneke <-- eens aan haar vestje trekken over hoe het staat met haar kippen.