Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 3 januari 2014

2014


In 2014 ben ik letterlijk bezig met oud en nieuw. De mateloos-aan-de-haak-deken is het nieuwe. Het vordert gestaag hoewel er nog geen steek aan gehaakt is. Het blijkt minder eenvoudig dan ik dacht maar het is zo leuk om te doen! Plaatjes kijken in het boek, googlen, youtube, rekenen, proberen, uithalen en dan kijken of het allemaal klopt. En dat doet het vaak NIET. Dus ik zit nu allemaal oplossingen te bedenken voor problemen die ik tegen kom en antwoorden te zoeken op vragen.

Bij een bestaand patroon krijg je voorgekauwd hoeveel steken je moet opzetten en een advies van de herhaling van de steken. Voor de Ripple Blanket was het (A x 14) + 3. A kan ieder getal zijn en bepaald de breedte van de steek, 14 is het aantal steken van de patroonherhaling en de +3 vormt het eerste stokje. Het eerste probleem waar ik tegenaan liep was dat ieder motiefje en patroon een eigen aantal steken heeft voor de patroonherhaling heeft. Het kwartje viel langzaam maar volgens mij heb ik de oplossing. Nu nog een keuze uit alle geschikte patroontjes en motiefjes maken. Dit is lastiger dan het lijkt want sommige lijken geschikt maar zijn het niet. En andere zijn zo mooi maar niet geschikt dat ik ze geschikt wil maken, weer anderen lijken eenvoudig maar zijn het niet, etc. Dan ook nog de patroontjes uitschrijven en printen want ik heb graag een papieren patroonbeschrijving. Als ik dan een fout of onduidelijkheid tegen kom kan ik gelijk een aantekening maken.

Het "oude" staat op bovenstaande foto. Gehaakte hexagonnen en rozetjes. Twee dingen die ik in 2013 tijdens een van de vele internet-klik-sessie ben tegengekomen en geprobeerd moest worden en daarna is blijven liggen. De rozetjes moeten aan elkaar gezet moeten worden en de losse draadjes moeten afgehecht worden. Oersaai maar het moet gebeuren. Ik denk dat ik nu gelijk maar hier mee aan de slag ga. Dan kunnen ze verwerkt worden tot een kussen en wordt het oud qua haakwerk afgesloten.

Ik wens alle lezers het allerbeste voor 2014. Gevuld met nieuwe uitdagingen, avonturen, plezier en vele speeluurtjes met lapjes, draadjes, garen, haaknaalden, breinaalden enzovoorts.

5 opmerkingen: