Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

vrijdag 20 december 2013

Mateloos aan de Haak

Gulzigheid is mij niet vreemd. Of zoals iemand dat zo mooi zei: "je bent belast met enige vorm van mateloosheid op velerlei gebied". Dit vind ik mooier klinken dan gulzig dus dit houd ik er in.

Mijn nieuwste gebied van mateloosheid is haakgaren. Het is begonnen met het maken van de rippleblanket. Garen in veel kleurtjes bestellen, nog wat bollen bestellen omdat er toch nog wat kleur in moet of omdat er net niet voldoende is en ach, dan kunnen er nog wel een paar bollen bij. Resultaat: genoeg bollen om meerdere dekens van te maken.

Ik ben ook bekend met "enige vorm van mateloosheid" wat betreft plaatjes kijken op internet. Of inspiratie opdoen zoals dat nog vriendelijker heet.  En blogs lezen, ik ben zo'n stiekeme lezer die niet vaak een reaktie achterlaat omdat vaak alles al gezegd is. Maar leuk vind ik het wel. Uren kan ik daar mee zoet brengen.

Zo kwam ik bij Marian van het blog phebe and jane terecht (ik volg haar blog al heel lang) en zij gaat met een crochetalong mee doen volgend jaar. Alle linkjes in haar blogpost aanklikken, meer plaatjes kijken, veel zuchten van oh wat mooi en oh wat leuk. En dan begint het te borrelen in mijn hoofd. Positivo en Negativo op m'n schouder die tegen elkaar aan beginnen te zeuren. Jaaaaa maar je kunt eigenlijk alleen maar stokjes haken en lossen dus zo'n crochetalong gaat waarschijnlijk helemaal niets voor jou zijn. Bovendien gaat het je waarschijnlijk te langzaam want je bent behoorlijk rappos met een haaknaald. Ja maar ja maar ik kan het toch leren???? Misschien een boek zoeken met uitleg en steken enzo? Ik zoeken naar een boek en ja hoor ik vond er eentje bij bolpuntcom. Basic crochet stitches 250 stitches to crochet edited by Erika Knight. Ik had nog een tegoed bon en zo kostte dit boek waar ik me menig uur mee ga vermaken maar 99 cent. Ha!! Hier houd ik van. Hoezo mateloos???? De prettigste verrassing was dat hij vandaag al in de bus lag terwijl er aangegeven werd dat hij pas ergens begin januari weer leverbaar zou zijn. Het boek stelt niet teleur. De ene steek is nog mooier dan de andere en de beschrijving lijkt duidelijk. Het is Engels maar daar kan ik prima mee uit de voeten.

Ik ga dus een samplerblanket maken en ik ga hem of haar Mateloos aan de Haak noemen. Eentje geheel van m'n eigen. Met hulp van de steken uit dit boek. Ik voorspel menig uurtje rekenen, puzzelen, uithalen, overnieuw beginnen, tellen, haken. Kortom mateloos genieten!

2 opmerkingen:

 1. Bij mij kriebelt het ook om weer eens te gaan haken, maar ik heb mij ook opgegeven voor een randje per week van Simone en Annelies. Daarnaast wil ik ook nog gewoon patchen en quilten. Hellup...ik wil weer teveel ;-)

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik ga je mateloos-aan-de-haak-deken volgen! Ik ben heel benieuwd.
  Ik vind haken ook heel leuk om te doen. Op pinterest staan zulke mooie voorbeelden van gehaakte dekens. Dus na de strependeken zal wel weer een volgende gemaakt worden.
  Fijne feestdagen!
  Groetjes,
  Marian
  P.S. Ik volg jouw blog ook al heel lang. Ooit aangetrokken door de leuke kleuren die je gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen