Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

dinsdag 3 juni 2014

Twiedel Twiedel Tweet

Het heeft een tijdje geduurd voordat ik wist hoe ik de blokken van de Tweets Bom van Erin Russek (<-- klik link) in elkaar wilde zetten. Ruim 2 jaar als ik tel vanaf het laatste berichtje dat ik over de Tweets gepost heb. Toen de applique-rand uit kwam wist ik dat dát het in elk geval niet zou worden. Ik had ruim daarvoor een prachtige stof met veren gevonden die ik perfect vond voor de afwerking. Natuurlijk had ik de applique-rand kunnen doen maar dan zou het quilt onmogelijk hier aan de muur kunnen komen te hangen en dat zou ik zonde vinden. Maar wat wilde ik dan wel? Geen idee.

Dus alles de kast in. Af en toe er uit. Weer de kast in. Weer er uit. Ik kon me ook geen fouten met snijden veroorloven of me bedenken want deze stof was nergens meer te krijgen. Geloof me, ik heb er naar gezocht, noem het "voor het geval dat". En toen viel het kwartje, zo wil ik het en niet anders. Rekenen, nog eens rekenen, nóg eens rekenen. Kan het? Jaaaaaa én ik had voldoende stof. En dit is het resultaat van een paar middagen hard werken. Vanmiddag de laatste rand er aan gezet. Ik ben blij met het resultaat en nu kan ik bedenken wat ik qua quilterij wil. Ga ik hem met de hand doen? Zo ja, ga ik rasteren of echo-quilten? Of ga ik hem op de machine doen? Rasteren of echo-quilten? Of ga ik flink in de portemonnee en besteed ik hem uit. In dat geval gaat het nog een tijdje duren voor er gequilt wordt. Maar eerst een achterkant en tussenvulling halen anders kan er niet gequilt worden.

Foto is met dank aan echtgenoot alias quilt-ophouder in een geheel en behoorlijk goed erop gekomen. Valt nog niet mee om zo'n joekel omhoog te houden. Diva-de-Photobomber was er als de kippen bij (links op grote foto) want bewegende voetjes achter een quilt zijn heel spannend.

19 opmerkingen:

 1. Schitterend, heel erg mooi zo met de rand.
  Zo'n mooi stuk vraagt erom om met de hand gequilt te worden.
  Tja, hoe?
  Zelf vind ik raster en net een randje langs het applicatie het mooist.
  Maar ja ik hoef het niet te doen ;o))))
  Succes met kiezen.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit mooi geworden!
  Nu maar hopen dat Diva alleen de voeten wil vangen en niet al jou vogeltjes!
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtige quilt, nu het doorquilten en dan wordt hij nog mooier

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ohh wat is tie mooi geworden ....echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige quilt Kathinca! Succes met bedenken hoe je deze beauty gaat quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooo, hij is moooooooi. En als de diva ervoor loopt zie je pas hoe groot hij is. Nou, je hebt echt eer van je werk. Ik ben benieuwd hoe je hem gaat quilten. En nu nog je FWQ. Ik schiet ook maar niet op er komt aldoor wat tussendoor en ik heb ook aldoor andere stofjes, haha.

  groetjes, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig!! Ik denk dat met de hand quilten het mooist is voor zo'n quilt. Wel héél veel werk natuurlijk ......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt prachtig Katincka! Wat een klus, maar wel eer van je werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie kleurige quilt. Heel mooi geworden. Ik houd wel van die felle kleuren.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 10. echt eer van je werk vind hem super mooi.
  groet Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij is mooi hoor, erg groot maar dan heb je ook wat toch? Succes bij het doorquilten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oooh, schitterend! Wat een werk, maar wat mooooi! En ik moest erg lachen om de foto met Diva, alle katten zijn ook zo nieuwsgierig...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een schoonheid! Dat heeft alles met quilt en niks met zootjes te maken; wat een pronkstuk!
  Ik las, dat het dubbele met latten jou ook zo goed bevallen is. Zoals je misschien weet, ben ik helemaal verslingerd aan het dubbelen met latten. Geen betere methode denkbaar.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Absolutely stunning from the colors to the fabric to the pattern to the workmanship. I just can't stop looking at it!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. شركة تنظيف منازل بالجبيل افضل شركة خدمات منزلية بالجبيل نظافة شاملة مع التعقيم والتلميع وابادة الحشرات شركة تنظيف بالجبيل شركة المثالية هي افضل شركة نظافة بالجبيل والمنطقة الشرقية تقدم لعملائها افضل جودة وارخص الاسعار بالاضافة الي تقديم الخدمات من خلال عمالة مدربة وذات خبرة كبيرة بمجالات التنظيف ومكافحة الحشرات , فلا تتردد في الاتصال بشركة تنظيف بالجبيل للحصول علي كل ما هو مميز ولضمان الحصول علي منزل امن نظيف راقي خالي من المواد الضارة والميكروبات

  شركة تنظيف منازل بالجبيل
  شركة تنظيف بالجبيل

  BeantwoordenVerwijderen