Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

donderdag 26 mei 2011

Tweets Blok 1

klik voor een vergroting
Ik lig bijna op schema met de bom zoals dat heet. Blok 1 is af. Geen bijzonderheden behalve dat ik het heel lastig vond de hoekjes in de grote bloem rafelvrij te krijgen. Wat dus ook niet helemaal gelukt is. Bij de volgende bloem van die soort ga ik de bloem verdelen in blaadjes in plaats van in 1 stuk te knippen.

En dan moet het blok gefotografeerd worden. Wat altijd een hele onderneming is. Ik ben maar 1,60 m en heb vaak krukjes nodig om dingen te pakken én om werkjes een beetje fatsoenlijk op de foto te zetten. Tweede hulpmiddel bij het fotograferen is mijn lief. Hij zorgt dat ik fatsoenlijk op het krukje kan klimmen want ik ben nogal wiebelig op m'n benen met klimmen. Tevens zorgt hij ervoor dat ik fatsoenlijke foto's kan maken door het blok te schuiven en/of de tafel met wieletjes te schuiven. Zodat er bij de foto die uiteindelijk geplaatst wordt geen schaduwen te zien zijn of teentjes.

De foto is genomen met flits en is een ietwat overbelicht. De kleuren komen redelijk overeen met de werkelijkheid hoewel ... in het echt zijn ze wat dieper.


5 opmerkingen:

 1. moi blok geworden en fijn dat je lief je zo help om de boel goed op de foto te krijgen, zodat we optimaal kunnen genieten van je quiltkunst.
  groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat mooi!!!! wat heb je weer een prachtig blok gemaakt .....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige vleugels en mooie kleuren dat is genieten!
  Ik gebruik voor de rafeltjes frey crack (aztec rose) het is niet helemaal te voorkomen...
  Als ik jouw tweets zie dan gaat het erg kriebelen zo mooi!!!!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je reactie! Natuurlijk ben ik dan ook nieuwschierig naar jouw blog en wat kan je mooi appliceren zeg, mijn complimenten. Ik vind het Tweets blok super mooi gemaakt ook de kleuren zijn erg spreekend. Je bent met leuke projecten bezig. Kom vaker bij je op bezoek dan kan ik de voortgang van je projecten volgen. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Your colors play so well together! Looking fabulous!

  BeantwoordenVerwijderen