Er ligt een grote bult stofjes in de kast. Er zitten tig ideetjes in m'n hoofd. Beide willen graag verwerkt worden in een quilt. Nou ja, meerdere quilts. Tijd om daar eens wat aan te gaan doen.

Ik ben klaar voor de uitdaging en hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het lezen van de quiltavonturen als dat ik heb tijdens het maken.

Op de meeste foto's kun je klikken en dan krijg je een vergroting. Anderskleurige woorden kun je ook aanklikken want daar zit een link onder.

Als je langs komt laat je dan (af en toe) een berichtje achter? Deze worden zeer gewaardeerd!

Welkom bij Quilt en Zootjes!

woensdag 1 juni 2011

Tweets blok 3

klik voor een vergroting
Dit blok heeft me menig zweetdruppeltje gekost. Niet qua het appliqueren maar qua stofjes uitzoeken.

Ik ben helemaal verliefd op het oranje stofje dat ik voor de grote bloemen heb gebruikt. Heb dat jaren geleden al eens gekocht maar nooit een project gehad waar het in paste. Alsof het wachtte op de vogels. Bovendien past er van alles bij, rood, geel, oranje. De eerste keuze voor de kleine bloemetjes was geel. Tekenen, knippen, stijven, strijken, klauwtjes branden tijdens het stijven en strijken, vastplakken en toen .... was het TE geel. Ik had niet gedacht dit ooit te zeggen maar ├ęcht het was TE.

Dus los trekken, ander lapje uitzoeken, twijfel twijfel want het blijft dan tweede keus. Malletje pakken en tekenen. Even weglopen en plots heeft het malletje pootjes gekregen dus de boel blijft liggen want ik was door de no melt mylar heen. Dan maar eerst de hartjes opnieuw doen want die hadden ook een andere kleur gekregen want ook daar was ik niet tevreden over. Toen ik eindelijk een nieuwe voorraad no melt mylar had waren de hartjes weer verdwenen. GRRRRRR. Opnieuw hartjes gemaakt, klauwtjes gebrandt tijdens het stijven en persen. En weer plakken.

Toen was het klaar, dus niet! Er had weer een hartje pootjes gekregen. Zaterdagavond geplakt en zondag me helemaal suf gezocht naar dat ene hartje. Tijdens het soep maken hoor ik Bennie ineens zeggen "Pop ... ik denk dat ik je bloemenhartje gevonden heb". Oh, waar dat dan???? Op je mouw. Uwe onnozelheid (ikke dus) keek hem aan van jaaaaa hoor tuuuuuurlijk! Ja ├ęcht kijk maar. Tja dat krijg je als je er al lijm op gooit dan plakt er dus wel eens wat aan je trui.

Een lastige vogel dus die maar beter heeeeeeeeel erg mooi gaat staan tussen de andere blokken!

8 opmerkingen:

 1. Waauw,wat vind ik je blokken fantastisch.
  Zelf ben ik er nog niet aan begonnen, moet nog alle stofjes uitzoeken.
  Maar had al voor alle zekerheid de 13 de blok aangekocht.
  Veel succes met je prachtwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien wat zweetdruppeltjes minder, maar het is een mooi blok geworden, Kathinka!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, toch waren het de zweetdruppels waard, want het resultaat mag er zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Your work is so beautiful and lifelike! I'm going now to make sure I have all the downloads. I can't start anytime soon, at least I'll have them.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zijn wel hele mooie blokken
  Ze zijn de zweetdruppels zeker waard
  Ik kon niet eerder reageren nu lukt het weer dus ga ik alle blogs langs om alsnog te reageren
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kathinca het wordt een prachtige quilt! Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat maar vind de blokken nu al schitterend van kleur, helemaal jouw ding!
  Groetjes van Anna...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook dit blok is weer Toppie!!!..je blokken zijn echt mooi uit en onder tussen heb ik ze al even in het eggie gezien,,echt heel mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wooh, Kathinca, wat maak jij mooie vogels! ik was nog niet eerder op je blog, maar je gaat bij mijn favorieten!! Ook je verhaaltjes over het kiezen van kleurtjes of het kwijtraken van lapjes vind ik gezellig om te lezen! Groetjes Peti

  BeantwoordenVerwijderen